Palvelut / ELINKAARIKATTO® / Kiinteistön kattoremontin ongelmakohdat

Mitä tulisi huomioida kattoremontin suunnittelussa?

ELINKAARIKATTO® on kehitetty taklaamaan yleisimmät kipukohdat.

Pyydä tarjous »

Palvelut / ELINKAARIKATTO® / Kiinteistön kattoremontin ongelmakohdat

Mitä tulisi huomioida kattoremontin suunnittelussa?

ELINKAARIKATTO® on kehitetty taklaamaan yleisimmät kipukohdat.

Pyydä tarjous »

ELINKAARIKATTO® on kehitetty vuosikymmenten kokemuksen pohjalta

Jotta voimme tarjota uutta ja vieläkin parempaa urakkamallia, on meidän toki tunnettava ensin nykytilanteen keskeisimmät kipukohdat, joita kiinteistöjen kattoremontteihin hyvin usein liittyy. Nämä voimme todeta lähes 30 vuoden, yli 25 000 kattotarkastuksen, yli 70 000 kattotyön ja yli neljän miljoonan tehdyn kattoneliön pohjalta.

Neljä selkeintä ongelmakohtaa ovat:

  1. kattoremontin suunnittelu maksaa liikaa,
  2. remontti on väärin mitoitettu (ns. yli- tai alikorjaamista),
  3. toimimattomat ratkaisut tai huolimaton työnjälki
  4. sekä uuden katon säännöllisen huollon puute.

ELINKAARIKATTO® – kattokvartaali on 25 vuotta

Suunnittelulla on iso rooli

Suunnittelun ja lopulta remontinkin hinta nousee helposti, jos lähtötiedot vanhan katon elinkaaren tilanteesta ovat riittämättömät. Myöskin, jos suunnittelijalla ei ole riittävää käytännön kokemusta vesikatoista, suunnittelupöydän äärellä ei aina osata huomioida katon erityispiirteitä eikä toimivimpia ratkaisuja käytännön toteutukseen. Voi tulla useita suunnittelukierroksia, jotka aiheuttavat lisäkustannuksia.

Kun suunnittelu ei perustu tarkkoihin faktoihin, riski lisätöistä kesken remontin kasvaa. Riittämätön tai väärin tulkittu lähtötieto aiheuttaa sen, että remontti mitoitetaan helposti väärin. Ylikorjaaminen on sitä, että katolle tehdään katon toimivuuden tai kestävyyden kannalta täysin tarpeettomia ratkaisuja – ja tietysti tilaajan kustannuksella. Alikorjaamisessa on puolestaan kyse siitä, että kattoremontti kyllä toteutetaan, mutta sen suunnittelu ja toteutus eivät esimerkiksi poista kaikkia vanhan katon toimivuudessa ilmenneitä ongelmia. Tilaajan kannalta alikorjaamisessa vaara piileekin siinä, että urakkatarjous voi houkuttaa edullisuudellaan, mutta ajan kuluessa (joskus nopeastikin) vanhalta katolta tutut ongelmat alkavat näkyä myös uudella katolla.

Aina hyvä suunnittelukaan ei riitä

Hyvin tehty suunnittelukaan ei riitä, jos katon tekijäksi valikoituu huolimatonta työnjälkeä tekevä urakoitsija. Valitettavasti tähänkin ongelmaan törmäämme aivan liian usein, kun teemme kattojen tarkastuksia noin 3000 kpl vuodessa.

Tilaajalla on voinut olla kattotyötä tilatessaan käytössään tarkka tilannetieto katosta ja riittävät suunnitelmat ongelman ratkaisemiseen, mutta teetetty työ ei ole vastannut sitä, mitä kattotyöltä on haettu. Huolimattomalla työnjäljellä katolla oleva ongelma ei ole ratkennut tai jos on, niin työn seurauksena on syntynyt pahimmillaan uusi ongelma.

Tarkastus on katon ylläpidon perusta
Vesikourujen puhdistus ammattilaiselta

Uusikin katto tarvitsee heti kattohuollon

Neljäs kattoremontin kipukohta on usein se haastavin, vaikka käytännön tasolla se olisi monesti helpointa hoitaa pois. Kun kiinteistön viides ja tärkein julkisivu, eli katto, jätetään uusimisen tai korjauksen jälkeen ilman säännöllistä huoltoa, vähenee kattotyöhön tehdyn investoinnin hyöty vuosi vuodelta.

Jokaisella katolla on oma elinkaarensa ja tiedämme vuosien kokemuksella, että huoltamattomilla katoilla se on monin kerroin huollettua kattoa lyhyempi. Siksi jokaisessa kattoremontissa tarvitaan elinkaariajattelua!

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Lue asiakaskokemuksia »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

ELINKAARIKATTO® -palvelun vaiheet

Tarkastus on katon ylläpidon perusta
1. Vesikaton kuntotarkastus

ELINKAARIKATTO® -sopimus edellyttää aina vesikaton nykytilanteen selvittämisen vesikaton kuntotarkastuksella. Näin remontin suunnittelu pohjautuu aina vesikaton todelliseen tilanteeseen ja elinkaaren vaiheeseen. Kuntotarkastus on hinnoiteltu erikseen, joten tilaaja voi sen jälkeen päättää tekeekö lopullisen ELINKAARIKATTO® -sopimuksen.

Lue lisää vesikaton kuntotarkastuksesta »

Kattoremontin suunnittelu ja vinkit taloyhtiölle
2. Kattoremontin suunnittelu

ELINKAARIKATTO® -palvelun toisessa vaiheessa Kattotutka laatii suunnitelmat tarvittavista kattotöistä. Kun remontin suunnittelija ja urakoitsija ovat sama, säästetään kustannuksissa ja mahdollistetaan pitkä takuuaika. Tilaaja voi valita remontin toteutukseen ulkopuolisen valvojan, joka valvoo ELINKAARIKATTO® -suunnitelman mukaista toteutusta. Suunnitelma pohjautuu 1-vaiheen Vesikaton Kuntotarkastukseen ja siinä esitettyihin toimenpiteisiin.

Kattoremontti sääsuojan alla
3. Kattoremontin toteutus

ELINKAARIKATTO® -remontti toteutetaan 2-vaiheessa tehtyjen suunnitelmien mukaisesti. Oikein mitoitettu remontti tuo säästöjä. Valitsemme aina kohteen mukaisesti parhaat materiaalit ja sopivimmat työmenetelmät. Tilaajalla on normaaliin tapaan mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi katteen väriin yms. ELINKAARIKATTO® -sopimuksen puitteissa.

Kattohuollon sisältö voidaan määritellä kohdekohtaisesti
4. Katon ylläpito 25 vuodeksi

ELINKAARIKATTO® -palvelun neljäs vaihe sisältää remontoidun vesikaton täyden ylläpidon 25 vuoden ajalle. Vastaamme säännöllisillä huolloilla ja tarkastuksilla siitä, että katto toimii ja pysyy kunnossa koko 25 vuoden ajan. 

Lue lisää katon huollosta »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru