Vesikaton täsmäkorjaus jatkaa katon elinkaarta. Ajoissa tehdyillä kattokorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä.
Vesikaton täsmäkorjaus jatkaa katon elinkaarta. Ajoissa tehdyillä kattokorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä.
Vuotava vesikatto on yksi suurimmista kiinteistöjen ongelmien aiheuttajista. Riittävän ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla saavutetaan kustannussäästöä, kun estetään ongelmien leviäminen kiinteistön rakenteisiin.
Uudehkolla katolla ongelmista selvitään yleensä yksittäisillä täsmäkorjauksilla, joiden avulla katon elinkaari pitenee jopa kymmenillä vuosilla – ilman että koko kattoa tarvitsee uusia. Vanhemman katon korjaus edellyttää usein jo suurempia toimenpiteitä, laajimmillaan koko vesikaton uusimista. Pitämällä vesikatto hyvässä kunnossa, vältytään myös katon aiheuttamilta kosteusongelmilta kiinteistön muissa rakenteissa.
Kattojen peruskorjauksessa tulee päämääränä olla toimiva ja kestävä kateratkaisu. Työn suunnittelussa täytyy arvioida vanhan katon kunto sekä elinkaaren vaihe ja määritellä korjaustarve sen mukaisesti.
Kun kiinteistön katolla ilmenee katto-ongelmia, nousee usein esille kysymys: Voiko katon korjata vai tulisiko se uusia? Oikean vastauksen tähän kysymykseen antaa kattotarkastus, jolla saadaan todellinen tieto katon kunnosta. Perusteellisen tarkastuksen jälkeen on kohdekohtaisesti päätettävä, mikä on kustannustehokkain ratkaisu pitkällä aikavälillä – katon korjaus vaiko uusiminen.
Karkeana perussääntönä voidaan pitää korjauskustannusten suhdetta uusimisen hintaan ja korjauksella saavutettavaa laskennallista käyttöikää. Jos korjauskustannukset ovat alle 1/3 vesikaton uusimishinnasta ja kattokorjauksilla saavutetaan yli 10 vuoden elinkaari, voidaan suositella korjausta. Jokainen kohde on kuitenkin yksilöllinen ja parhaan näkemyksen saa vain kattotarkastuksella.
Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.
Sinkityn peltikaton elinikä on säännöllisesti huollettuna todella pitkä. Hyvinkin huolletulle katolle joudutaan kuitenkin tekemään täsmäkorjauksia elinkaaren pidentämiseksi.
Kuparikaton elinikä on todella pitkä. Kattotarkastuksissa olemme tavanneet jopa yli 100 vuotta vanhoja, ehjiä kuparikattoja. Toisinaan täsmäkorjaukset ovat paras tapa pidentää katon käyttöikää.
Laadukas ja säännöllisesti huollettu huopakatto on pitkäikäinen ja se soveltuukin hyvin erityyppisiin sekä kokoisiin kohteisiin. Huopaktoilla yleisimpiä korjauksia ovat mm. reikien paikkaukset ja läpivientien tiivistykset.
Tiilikaton ongelmat ovat usein paikallisia ja tällöin tiilikatto voidaan korjata edullisesti täsmäkorjauksena. Tyypillisin tiilikaton korjaustoimenpide on vaurioituneen kattotiilen vaihto.
Jotta voimme kehittää toimintatapojamme sekä tuotteitamme myös tulevaisuudessa, keräämme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta ja asiakaskokemuksia. Näin voimme vastata asiakkaidemme toiveisiin ja odotuksiin entistä paremmin.
Kattotutkan arvot ovat: turvallisesti, keskellä toimintaa, luotettavana kumppanina. Vuosikymmenten ajan olemme olleet turvallisia ja luotettavia kumppaneita asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme, mutta myös turvallinen ja luotettava työnantaja omille työntekijöillemme.
Turvallisuus on itseisarvo ja lähtökohta kattotöissä. Turvallisuus kattotöissä koostuu useista eri tekijöistä. Työturvallisuus, asukasturvallisuus, taloudellinen turvallisuus, paloturvallisuus... Tutustu tarkemmin turvallisuustekijöihin ja niiden toteutumiseen Kattotutkalla.
Kattotutkan toiminta on perustunut alusta lähtien kolmen askeleen konseptiin: tarkastus, korjaus ja huolto. Uudelle vuosikymmenelle lähdetään ottamalla vastuu kattojen koko elinkaaresta.
– Katseen pitää olla tulevaisuudessa, toteaa Kattotutkan toimitusjohtaja Heikki Lindgren
Lue Kattotutkan toimitusjohtajan Heikki Lindgrenin mietteitä Kattotutkan kolmen askeleen konseptista sekä tulevaisuuden näkymistä
Oli kyse sitten julkisista hankinnoista tai taloyhtiön kattotöistä, laajasta kattoremontista tai yksittäisestä kattotarkastuksesta, on kilpailutus usein perusteltua. Kilpailutukseen kannattaa paneutua huolella, jotta saadaan mahdollisimman realistiset ja laadukkaat tarjoukset päätöksen teon tueksi.
Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia.
Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.