Palvelut / Sadevesijärjestelmät / Kourutyypit ja syöksytorvet

Tuplakouru, pystykouru vai piilokouru?

Mitä tarkoittavat tuplakouru, pystykouru ja piilokouru? Mikä on syöksytorven tehtävä?

Pyydä tarjous »

Palvelut / Sadevesijärjestelmät / Kourutyypit ja syöksytorvet

Tuplakouru, pystykouru vai piilokouru?

Mitä tarkoittavat tuplakouru, pystykouru ja piilokouru? Mikä on syöksytorven tehtävä?

Pyydä tarjous »

Millaiset vesikourut sopivat juuri teidän kiinteistöönne?

Hyvin usein taloyhtiöissä ja muissa suuremmissa kiinteistöissä sadevesikourut on toteutettu peltisepäntyönä, niin sanottuna kiinteänä ratkaisuna, eli ne on rakennettu vesikaton yhteyteen joko piilokouruna tai tuplavesikouruna. Kolmas vaihtoehto on pystykouru, tuttavallisemmin jalkaränni, jolloin tavanomaisia vesikouruja ei välttämättä tarvita lainkaan.

Kattotutkan kattopeltisepät tekevät erilaiset vesikourut ja syöksytorvet räätälöidysti kaikenlaisiin kohteisiin vuosikymmenien mittavalla kokemuksella. Meillä on myös patentoitu ratkaisu vuotavien vesikourujen korjaukseen.
Kysy IKIKOURU®-saneerauksesta!

 

IKIKOURU® asennettuna kerrostalon katolle Rovaniemellä
Kattotutkan kourusaneeraus on varmin tapa hoitaa sadevesijärjestelmän remontti kustannustehokkaasti ja luotettavasti

Tuplavesikourut peltisepäntyönä

Tuplavesikouru on kaksinkertainen kouru, jota käytetään yleisesti kerrostaloissa saumakaton yhteydessä, kun tarvitaan luotettavaa vedenpoistoa. Kohteissa ei ole ulkonevia räystäitä ja kouru on saatettu asentaa jopa suoraan ulkoseinän päälle. Tällainen ratkaisu asettaa vesikourun toimivuudelle ja vesitiiveydelle aivan omat vaatimustasonsa ja tuplavesikourun tekeminen edellyttääkin vahvaa peltisepän osaamista.

Katso lisää »

Piilokourut peltisepäntyönä

Piilokouru on osaksi kattoa rakennettu vesikouru. Piilokourut ovat yleisiä erityisesti 1970- ja 1980-luvuilla rakennetuissa taloissa. Piilokourut ovat tuplavesikourujen tapaan toteutettu ns. kiinteänä ratkaisuna katolle. Uuden piilokourun tekeminen tai vuotavien piilokourujen korjaus edellyttävät vahvaa peltisepän osaamista.

Katso lisää »

Piilokourut peltisepäntyönä
Pystykouru eli jalkaränni

Pystykourut eli jalkarännit

Kattotutkan tekemissä konesaumakatoissa käytetään usein myös pystykouruja, tuttavallisemmin jalkarännejä. Pystykouru ohjaa katolta tulevan sadeveden hallitusti ensin ulosheittäjän eli lotokan avulla kokoojasuppiloon ja siitä edelleen syöksytorveen. Näin ollen tavanomaisia vesikouruja ei tarvita välttämättä lainkaan.

Kattotutka tekee pystykourut perinteisin menetelmin kattopeltisepän ammattitaidolla, jolloin jalkarännistä tulee varmasti vahva. Tyypillisesti pystykouruja käytetään esimerkiksi arvokohteissa ja usein suojeltujen rakennusten kattoremonteissa niitä edellytetäänkin käytettävän.

Katso lisää »

Syöksytorvet peltisepäntyönä asennuskohteen mukaan

Syöksytorvet toimivat vesikourujen jatkeena kuljettaen sade- ja sulamisvedet katolta alas. Syöksytorvet ovat näkyvä osa rakennuksen julkisivua ja siksi peltisepäntyönä tehtävien syöksytorvien valmistuksessa kannattaa käyttää aina kokenutta peltiseppää, jolloin toimivuus ja työnjälki vastaavat varmasti sitä mitä halutaan.

Katso lisää »

Syöksytorvet peltisepäntyönä kirkon kuparikatolle

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

Tutustu sadevesijärjestelmiin tarkemmin

Sadevesijärjestelmät peltisepäntyönä
Vesikourut peltisepäntyönä

Kattotutkan kattopeltisepät tekevät sadevesikourut, eli rännit kaikenlaisiin kohteisiin vuosikymmenien mittavalla kokemuksella.

Lue lisää »

IKIKOURU® on ratkaisu vuotaviin kouruihin
IKIKOURU®-saneeraukset

Patentoitu IKIKOURU®-saneerausmenetelmä vuotaviin piilokouruihin ja tuplavesikouruihin 20 vuoden materiaalitakuulla!

Lue lisää »

Sadevesijärjestelmät myös valmistuotteena
Sadevesijärjestelmä valmistuotteina

Kattotutkan valmiit sadevesijärjestelmät muodostuvat joko pyöreistä tai kantikkaista sadevesikouruista sekä syöksytorvista.

Lue lisää »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru