Palvelut / Kattoremontti / Peltikatto

Peltikattoremontit peltisepäntyönä

Aito ja kestävä saumapeltikate syntyy käsityönä kokeneiden kattopeltiseppiemme toimesta.

Pyydä tarjous »

Palvelut / Kattoremontti / Peltikatto

Peltikattoremontit peltisepäntyönä

Aito ja kestävä saumapeltikate syntyy käsityönä kokeneiden kattopeltiseppiemme toimesta.

Pyydä tarjous »

Konesaumattu peltikatto kestää – aikaa ja ääriolosuhteita

Konesaumattu peltikatto, eli rivipeltikatto, on erinomainen ratkaisu kaikenlaisille katoille, tarjoten kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä vuosikymmeniksi säännöllisesti huollettuna. Kestävä ja pitkäikäinen peltikatto soveltuu kaikenlaisille katoille: erillistaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, arvorakennuksiin jne. Sinkityn peltikaton elinikä on säännöllisesti huollettuna todella pitkä, jopa yli 100 vuotta. Peltikaton elinkaarta voidaan pidentää jopa vuosikymmenillä ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla.

Kattotutkalla on yli 30 vuoden kokemus peltikatoista. Kokeneiden peltiseppien osaamisella tehdään kestäviä konesaumakattoja. Saumatun peltikatteen tekeminen vaatii kattopeltisepiltä todellisia käsityötaitoja kattotyössä. Lopputuloksena syntyy vesitiivis peltikatto, johon ei ole tehty ainuttakaan reikää.​​​​​​​

Pyydä tarjous »

Konesaumattupeltikatto on oikein hoidettuna pitkäikäinen
Peltikatto soveltuu moneen tarkoitukseen

Konesaumattu peltikatto – se oikea peltikatto

  • Sopii kaikenlaisille katoille: erillistaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, arvorakennuksiin...
  • Sinkitty peltikatto on kestävä ja pitkäikäinen – huollettuna kestää helposti vuosikymmeniä
  • Saumattu peltikatto on vesitiivis – saumat tiivistetty tiivistysaineella
  • Käytännössä hyvin testattu tekotapa - tehty jo 1800-luvulla samoilla menetelmillä
  • Tyylikäs ulkonäkö, myös monimuotoiset katot - arkkitehtienkin suosima kattomateriaali
  • Helppohoitoinen eikä se sammaloidu, perusylläpitoon riittää roskien puhdistus pari kertaa vuodessa
  • Peltikaton elinkaarta voidaan pidentää myös täsmäkorjauksien avulla

Milloin peltikaton uusiminen on ajankohtaista?

Peltikaton käyttöikä vaihtelee paljon olosuhteiden ja katon huollon mukaan. Säännöllisesti huollettuna ja ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla sinkitty peltikatto voi kestää jopa 100 vuotta.

Konesaumakaton uusimisen aika on silloin, kun vanhan peltikaton tekninen käyttöikä on saavutettu ja katolla on monenlaisia ongelmia, joita ei ole katon elinkaari ja kustannukset huomioiden enää järkevää täsmäkorjata. Vuodot ja kosteusvauriot sisätiloissa ovat hälyyttäviä merkkejä katon kunnosta. Ruostunut ja hilseilevä peltikatto sekä tuulessa heiluva pellit ja löystyneet kiinnitykset vaativat myös toimenpiteitä tai jopa koko peltikaton uusimista.

Parhaan arvion peltikaton kunnosta saat teettämällä katolle kattotarkastuksen.

Lue lisää »

Tarkastus on katon ylläpidon perusta
Kattoremontti kohde työn alla

Miten peltikatto tehdään?

Konesaumakatto tehdään yleisimmin sinkitystä (galvanoitu) teräspellistä käsityönä kattopeltiseppien osaamisella. Aito peltikatto syntyy, kun peltirivit kiinnitetään kattoon pellin alta saumasta piilokiinnityksellä ja saumataan kiinni toisiinsa vesitiiviisti kaksinkertaisilla saumoilla. Konesaumatun peltikaton jokainen sauma tiivistetään tiivistysaineella sauman sisäisesti. Samaa menetelmää käytetään myös peltikaton läpivientien kohdalla.

Saumatun peltikatteen tekeminen vaatii kattopeltisepiltä todellisia käsityötaitoja kattotyössä. Lopputuloksena syntyy vesitiivis peltikatto, johon ei ole tehty ainuttakaan reikää. Sinkitty peltikate maalataan yleensä 2-3 vuoden kuluttua asennuksesta ja peltikaton huoltomaalaus tulee tehdä noin 15 vuoden välein.

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Lue asiakaskokemuksia »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

Kattoremontit kokemuksella ja ammattitaidolla

ELINKAARIKATTO® 25 vuoden takuulla
ELINKAARIKATTO® – uusi peltikatto 25 vuoden takuulla ja ylläpidolla

Tiesitkö, että Kattotutkalta saat taloyhtiöön / kiinteistöön uuden peltikaton tai huopakaton täydellä ylläpidolla ja 25 vuoden takuulla? Tutustu tarkemmin ELINKAARIKATTO® -urakkamalliimme.

Lue lisää »

Peltikaton korjaus peltisepäntyönä
Peltikaton korjaus

Aina ei tarvitse uusia koko kattoa. Peltikaton korjauksella voidaan pidentää nykyisen vesikaton elinkaarta ja ehkäistä mahdollisia tulevia vuotoja.

Lue lisää »

Kattoremontin suunnittelu ja vinkit taloyhtiölle
Vinkit taloyhtiö- ja kiinteistöpäättäjille

Kuka kävi viimeksi meidän taloyhtiön katolla? Onko katon uusiminen ainoa vaihtoehto? Tarvitseeko uusi katto huoltoa? Kokosimme vinkkejä helpottamaan taloyhtiön ja kiinteistön omistajan kattoremontin suunnittelua.

Katso kaikki vinkit »

Kattoremontti voidaan tehdä sääsuojan alla
Mistä peltikattoremontin hinta muodostuu?

Peltikattoremontin toteutus ja uuden peltikaton hinta tulisivat olla tasapainossa, eikä esimerkiksi tavanomainen peltikattoremontin neliöhinta saisi olla useita satoja euroja. Uuden peltikaton kustannusarvio muodostuu useista eri tekijöistä kuten urakkamallista, kaltevuudesta, koosta jne.

Tutustu tarkemmin »

ELINKAARIKATTO® – peltikatto kiinteistöosakeyhtiöön Tampereella

Tampereen keskustassa sijaitsevan Koy Koskipuistonkulman peltikatto uusittiin ELINKAARIKATTO® -urakkamallilla, konesaumattuna peltikattona.

"Ratkaisevaa oli kokonaisuus toki hinta huomioiden. Jos hinta olisi ollut ylimitoitettu, niin olisi varmasti ohitettu tämä tarjous, mutta kun huomattiin, että mitkä kaikki asiat saataisiin järkevällä hinnalla, niin se sai päättäjät hallituksessa kiinnostumaan asiasta."

Tutustu kohteeseen tarkemmin »

Kattoremontti Tampereen keskustassa

Uusittu konesaumapeltikatto naapuriyhtiöihin Joensuussa

Joensuulaiset kerrostaloyhtiöt, As Oy Huvilakatu 1 ja As Oy Tikkamäentorni, päättivät toteuttaa peltikattoremontin yhtä aikaa. Kohteissa on lähes identtiset konesaumatut peltikatot, jotka uudistettiin ELINKAARIKATTO®-mallilla.

"Malli perustuu oikean tasoiseen suunnitteluun, urakointiin ja huoltoon. Hinta ja sisältö sovitaan yhdellä sopimuksella. Kaikki vesikaton tulevat kulut ovat tiedossa, joten budjetin laatiminen helpottuu tulevina vuosina."

Tutustu kohteeseen tarkemmin »

Referenssi Joensuusta

Katso lisää toteuttamiamme peltikattoja

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti myös useat kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu monipuolisiin referenssikohteisiimme ympäri Suomen. Paljon erilaisia peltikattoja aina kerrostaloista, rivitaloihin, kouluihin, julkisiin rakennuksiin ja kirkkoihin.

Katso kaikki referenssit »

Peltikattoremontti Oulussa
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru