Palvelut / Peltikaton huoltomaalaus

Peltikaton pesu ja maalaus sivellintyönä

Peltikaton maalaus suojaa katetta jopa 15 vuotta. Teemme peltikaton maalauksen aina sivellintyönä, mikä takaa maalin parhaimman tartunnan.

Pyydä tarjous »

Palvelut / Peltikaton huoltomaalaus

Peltikaton pesu ja maalaus sivellintyönä

Peltikaton maalaus suojaa katetta jopa 15 vuotta. Teemme peltikaton maalauksen aina sivellintyönä, mikä takaa maalin parhaimman tartunnan.

Pyydä tarjous »

Taloyhtiön tai kiiinteistön peltikaton pesu ja maalaus

Suomessa peltikatto altistuu hyvin erilaisille sääolosuhteille ja jos maalipintaan tulee syystä tai toisesta vaurioita, alkaa korroosion kehittyminen peltikatteessa. Jos katolla ei ole säännöllistä kattohuoltoa, pääsee pelti helposti ruostumaan ja voi kulua puhki jopa muutamassa vuodessa. Peltikaton maalaus kannattaakin suorittaa ajoissa, sillä huoltomaalauksen ansiosta muutoin ehjän katteen elinkaarta on mahdollista jatkaa jopa 15 vuotta.

Peltikaton maalausta on aina pidetty vaikeana asiana. Sitä se ehdottomasti myös on. Lopputulokseen kun vaikuttavat miltei yhtäpaljon sekä valittu maali että työmenetelmät.

Peltikaton huoltomaalaus

Maalauksen kestävyyteen vaikuttavat

Maalityypille suositeltua kalvopaksuutta ei ole syytä ylittää. Liian ohut kalvo ei anna riittävää suojaa, liian paksu ei pysy luotettavasti kiinni. Jos sama kalvopaksuus tehdään kahdella sivelykerroksella, niin läpimenevien huokosten määrä putoaa kymmenenteen osaan. Jos sivelykertoja on kolme, huokosten määrä putoaa sadanteen osaan.

  • Katepeltimateriaalien kunto
  • Sinkityksen kunto
  • Maalauksen pohjatyöt
  • Maalityypin valinta
  • Maalausolosuhteet
  • Ilmasto-olosuhteet

Katon pesu aina ennen maalausta

Peltikaton pesu on osa Kattotutkan tarjoamaa peltikaton maalaus palvelua. Olipa kyseessä vasta uusittu maalaamaton peltikate tai vanhan peltikatteen huoltomaalaus, teemme katon pesun aina huolellisesti ennen maalaustyötä. Oikein tehty peltikaton pesu on edellytys katon onnistuneelle maalaukselle.

  • Huolellinen peltikaton pesu korkeapainepesurilla ja tarkoitukseen soveltuvalla peltipesuaineella
  • Huoltomaalauksessa (vanha kate) erikseen ruostekohdat ja irtoava maali poistetaan
  • Peltikaton pesun lopuksi kate huuhdellaan vielä huolellisesti
Peltikaton pesu Porvoossa

Missä kunnossa teidän kattonne on?

 

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

Aina katon pesu ja maalaus ei riitä

Saumapeltikatto yksityiskohta
Peltikaton korjaus

Sinkityn peltikaton elinikä on säännöllisesti huollettuna todella pitkä. Hyvinkin huolletulle katolle joudutaan kuitenkin tekemään täsmäkorjauksia elinkaaren pidentämiseksi. Joissakin tapauksissa korjaukset vaaditaan ennen kuin huoltomaalus voidaan aloittaa.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Kattoremontti sääsuojan alla
Peltikattoremontti

Aito peltikatto syntyy, kun peltirivit kiinnitetään kattoon pellin alta saumasta piilokiinnityksellä ja saumataan kiinni toisiinsa vesitiiviisti kaksinkertaisilla saumoilla.  Saumatun peltikatteen tekeminen vaatii kattopeltisepiltä todellisia käsityötaitoja kattotyössä.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Porvoon raatihuoneen konesaumatun peltikaton maalaus

Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevan raatihuoneen konesaumakatto sai uuden ja uljaan ilmeen, kun kohteen yksityiskohtia pursuava peltikatto maalattiin kesällä 2021. Pitävä ja näyttävä maalausjälki varmistettiin hyvin tehdyillä pohjatöillä – vanha maalipinta poistettiin ja katto pestiin huolella.

Tutustu tarkemmin »

Peltikaton huoltomaalaus Porvoon Raatihuone

Taloyhtiön katon maalaus Lahdessa

Lahtelaisen taloyhtiö As Oy Naapurin katosta uusittiin huonokuntoisin osa, joka aiheutti vuotoja. Uusi katto tehtiin sinkityllä konesaumapeltikatolla. Samalla vesikourut kunnostettiin käyttäen IKIKOURU® -menetelmää ja lisättiin uudet kattoturvatuotteet.

Myöhemmin uusittu katto maalattiin vihreäksi, ja samalla paremmassa kunnossa oleva katon osa huoltomaalattiin.

Tutustu tarkemmin »

Peltikaton huoltomaalaus Lahdessa

Peltikaton maalaus Helsingissä – Chydenia-talo

Helsingin Töölössä, osoitteessa Runeberginkatu 22-24, sijaitsevan Chydenia-talon katto uusittiin vuoden 2020 alkupuoliskolla osana kiinteistön laajempaa peruskorjausta. Kesällä 2022 ajankohtaiseksi tulivat sinkittyjen peltiosien ja tornin maalaus.

Tutustu tarkemmin »

Peltikaton huoltomaalaus Chydenia-talo Helsinki

Lieksan keskuskoulun peltikatto huoltomaalattiin sivellintyönä

Kahden suuren koulurakennuksen peltikaton huoltomaalaus toteutettiin kesän ja alkusyksyn 2019 aikana. Työskenneltäessä koulun alueella, jossa liikkuu paljon lapsia, työturvallisuuden merkitys korostui entisestään.

Tutustu tarkemmin »

Peltikaton huoltomaalaus Lieksan Keskuskoulu

Asiakaskokemuksia

Jotta voimme kehittää toimintatapojamme sekä tuotteitamme myös tulevaisuudessa, keräämme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta ja asiakaskokemuksia. Näin voimme vastata asiakkaidemme toiveisiin ja odotuksiin entistä paremmin.

Katso, mitä asiakkaamme kertovat Kattotutkasta »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru