Palvelut / Taloyhtiön kattopalvelut

Kattopalvelut taloyhtiölle

Tarkastamme, korjaamme ja huollamme kaikenlaiset katot – niin isoissa kuin pienissäkin taloyhtiöissä.

Pyydä tarjous »

Palvelut / Taloyhtiön kattopalvelut

Kattopalvelut taloyhtiölle

Tarkastamme, korjaamme ja huollamme kaikenlaiset katot – niin isoissa kuin pienissäkin taloyhtiöissä.

Pyydä tarjous »

Kolme askelta taloyhtiön vesikaton ylläpitoon

Hyvin hoidetun katon merkitys koko kiinteistön arvolle ja sen säilymiselle on todella suuri. Toimiva vesikatto suojaa koko taloyhtiötä, sen käyttäjiä sekä kiinteistöjä. Huoltamaton katto puolestaan voi aiheuttaa suuriakin ongelmia ja sitä myötä yllättäviä kustannuksia taloyhtiölle.

Avainasemassa katon kunnossapidossa on samat tekijät kuin muussakin taloyhtiön ylläpidossa: säännöllisyys, ennaltaehkäisy, kustannustehokkuus, todellinen tieto sekä riittävän ajoissa ja oikeilla mittasuhteilla tehdyt toimenpiteet. Nämä voidaan varmistaa kolmen askeleen -mallin avulla.

  1. Tarkastus – Todellinen tieto katosta saadaan vain tarkastuksella
  2. Korjaus – Korjaukset ja remontit toteutetaan todellisen tarpeen mukaan riittävän ajoissa
  3. Huolto – Säännöllinen kattohuolto ennaltaehkäisee ongelmia ja säästää kokonaiskustannuksia
Monipuoliset kattopalvelut taloyhtiölle
Vuototarkastuksen lähtökohtana on paikantaa katolla oleva vuotokohta ja korjata se niin pian kuin mahdollista

Mitä tehdä, kun taloyhtiön katto vuotaa?

Oli kyseessä sitten rivitalo, kerrostalo tai erillistalo, kun katto vuotaa, vaatii se nopeita toimia. Mitä nopeammin vuotokohta paikannetaan ja saadaan paikattua sen suuremmalla todennäköisyydellä isommilta ongelmilta voidaan välttyä eikä vesi pääse vaurioittamaan katon alapuolisia tiloja sekä rakenteita.

  1. Ota yhteyttä paikalliseen kattoasiantuntijaan
  2. Katon vuototarkastus ja akuutti paikkaus
  3. Katon laajempi tarkastus, kun akuutti vuoto on paikattu
  4. Katon pysyvämpi korjaus ja muut jatkotoimenpiteet

Lue lisää »

 

Vinkit kattoremonttia suunnitteleville taloyhtiöille

Miksi ja mitä taloyhtiön hallituksen tulisi tietää vesikatosta? Kuka kävi viimeksi meidän taloyhtiön katolla? Onko katon uusiminen ainoa vaihtoehto? Tarvitseeko uusi katto huoltoa?

Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön hallituksen velvollisuus on huolehtia taloyhtiön kiinteistön kunnossapidosta ja omaisuuden arvon säilyttämisestä. Käytännön tasolla kiinteistön kunnossapitoasioiden organisoinnista huolehtii useimmiten isännöitsijä. Koska vastuu asiassa on kuitenkin lopulta taloyhtiön hallituksella, on jokaisen hallituksen jäsenen hyvä tietää myös vesikaton kunnossapidon peruselementit. Kokosimme tähän artikkeliin kattoalan ammattilaistemme tärkeimmät vinkit taloyhtiön hallituksille.

Katso vinkit taloyhtiön kattoremonttiin »

Mitä mieltä asiakkaamme ovat Kattotutkasta?

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Lue asiakaskokemuksia »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

Taloyhtiön kattopalvelut

Taloyhtiön katon tarkastus
Kattotarkastus

Säännöllinen tarkastus on taloyhtiön vesikaton ylläpidon perusta. Tarkastusvalikoimaamme kuuluvat monipuoliset tarkastukset kaikille katemateriaaleille ja kattotyypeille.

Tutustu tarkemmin »

 

Taloyhtiön katon korjaus
Katon korjaus

Aina ei tarvitse uusia koko taloyhtiön kattoa. Vesikaton elinkaarta voidaan usein jatkaa oikein tehdyillä täsmäkorjauksilla. Riittävän ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä.

Tutustu tarkemmin »

Taloyhtiön kattohuolto
Kattohuolto

Huoltamaton katto on yksi suurimmista taloyhtiön ongelmien aiheuttajista. Ennakoivasti hoidettu kattohuolto on paras tapa minimoida riskit ja säästää katon kustannuksissa.

Tutustu tarkemmin »

 

Taloyhtiön kattoremontti
Taloyhtiön kattoremontti

Katon uusimisen aika on silloin, kun vanhan katon tekninen käyttöikä on saavutettu ja katolla on monenlaisia ongelmia, joita ei ole katon elinkaari ja kustannukset huomioiden enää järkevää täsmäkorjata.

Tutustu tarkemmin »

Taloyhtiön peltikaton maalaus
Peltikaton pesu ja maalaus

Peltikaton huoltomaalaus antaa ehjälle peltikatteelle jopa 15 vuoden suojan. Peltikaton maalaus tehdään aina ammattitaidolla ja oikea menetelmällä, eli sivellintyönä.

Tutustu tarkemmin »

 

Taloyhtiön tiilikaton pinnoitus
Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Pinnoittamalla taloyhtiön katon pinta palautetaan nopeasti alkuperäistä vastaavaan kuntoonsa. Oikein puhdistettu ja suojattu tiili ei vedä vettä sisäänsä, vaan pitää sen kuivana ja kevyenä.

Tutustu tarkemmin »

Taloyhtiön kattoturvatuotteet
Taloyhtiön kattoturvatuotteet

Määräysten mukaiset kattoturvatuotteet taloyhtiön katolle asennettuna. Katon turvavarusteet voidaan asentaa kattoremontin yhteydessä tai vanhalle vesikatolle.

Tutustu tarkemmin »

 

Taloyhtiön sadevesijärjestelmät
Rännit ja sadevesijärjestelmät

Kiinteät sadevesikourut peltiseppätyönä. Peltiseppämme valmistavat piilokourut ja tuplavesikourut sekä syöksytorvet paikan päällä kohteessa. Valikoimassa myös valmiskourut.

Tutustu tarkemmin »

Taloyhtiö lumenpudotus
Taloyhtiön lumenpudotus

Taloyhtiön katolle kertyvä lumikuorma muodostaa vaaratekijöitä niin ihmisille kuin talon rakenteille. Tilaa lumenpudotus katolta turvallisesti rakenteita rikkomatta.

Tutustu tarkemmin »

 

Taloyhtiön vesikourujen puhdistus
Taloyhtiön rännien puhdistus

Vesikourujen, eli rännien, puhdistus helposti ja turvallisesti. Oikeilla työmenetelmillä ja -välineillä taataan asukkaiden ja sivullisten turvallisuus sekä tietenkin puhtaat rännit.

Tutustu tarkemmin »

 

Asiakaskokemuksia taloyhtiön kattotöistä

Jotta voimme kehittää toimintatapojamme sekä tuotteitamme myös tulevaisuudessa, keräämme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta ja asiakaskokemuksia. Näin voimme vastata asiakkaidemme toiveisiin ja odotuksiin entistä paremmin.

Katso, mitä asiakkaamme kertovat Kattotutkasta »

Trustmary Reviews

Aina turvalliset kattotyöt

Luotettava kattourakoitsija huolehtii työturvallisuudesta aina kiitettävällä tavalla. Urakoitsijan valintaan kannattaa paneutua huolella ja arvioida vaihtoehdot useammalta kantilta. Huomioidaanko suunnitelmissa ja käytännön tekemisessä sekä ihmisten että rakenteiden turvallisuus?

Kattotutkalla työmaiden turvallisuus on kaiken toimintamme perusta. Olemme visiomme mukaisesti "Turvallinen kattojen ammattilainen" vuoden jokaisena työpäivänä, jokaisella kattotyömaallamme ympäri Suomen. Huolehdimme jokaisen kattotyömaamme turvallisuudesta niin asiakkaan, työntekijöiden kuin talon asukkaidenkin näkökulmasta ja aina työkohteen edellyttämällä tavalla.

Vakavaraisena suomalaisena perheyrityksenä Kattotutka on myös taloudellisesti turvallinen valinta eikä riskiä keskeytyvistä työmaista muodostu.

Lue lisää turvallisuudesta »

Turvallisuus on ykkösasia

Mistä taloyhtiön kattoremontin hinta muodostuu?

Oikein mitoitettussa kattoremontissa toteutus ja hinta ovat tasapainossa. Optimaalinen hinta saavutetaan mahdollisimman tarkalla lähtötilanteen arvioinnilla, kattotarkastuksella, ammattitaitoisella suunnittelulla sekä tehokkaalla toteutustavalla. Esimerkiksi tavanomainen peltikaton uusiminen ei saisi nousta neliöhinnaltaan useisiin satoihin euroihin. Kokonaishintaa arvioidessa kannattaa katsoa myös itse remonttia pidemmälle, eli pohtia, millä tavalla uusittu katto pidetään kunnossa heti valmistumisesta alkaen?

Lopullinen kustannusarvio ja hinta muodostuvat useista eri tekijöistä. Katon koko, kaltevuus, katemateriaali, toteutustapa, sääsuoja vai ei, läpivientien lukumäärä...

Lue tarkemmin »

Kattoremontti sääsuojan alla

ELINKAARIKATTO® 1970-luvun rivitaloyhtiöön Helsingissä

Asunto Oy Vartiopenkereen rivitalorakennukset saivat ELINKAARIKATTO® -kattoremontissa päälleen uuden pitävän huopakatteen 25 vuoden täystakuulla ja säännöllisillä vuosihuolloilla.

"Hyvin sujunut suunnittelu- ja toteutusvaihe sekä nyt käynnissä oleva 25 vuoden takuuaika täydennettynä säännöllisellä vuosihuollolla vievät meiltä taloyhtiöpäättäjiltä kattohuolet pois pitkäksi aikaa. Kyllä hinta ja takuuaika merkitsivät ainakin meille todella paljon ja myös se, että urakoitsija on pitkään toiminut ja vakavarainen toimija."

Tutustu kohteeseen tarkemmin »

ELINKAARIKATTO® – As Oy Pengerkatu, Helsinki

Aurinkopaneelit taloyhtiön katolle – huomioi nämä

Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja kokonaiskustannuksiltaan useimmiten kustannustehokas tapa parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta. Aurinkopaneelit asennetaan usein kiinteistön katolle, joten ennen asennusta tulee varmistaa, että taloyhtiön katto soveltuu aurinkopaneelien asennukselle.

Avainasemassa ovat katon perusteellinen tarkastus ja mahdollisten ongelmien korjaaminen tai jopa katon uusiminen ennen aurinkopaneelien asentamista. Huomio kannattaa kiinnittää myös aurinkopaneelien asennukseen kattoa rasittamattomilla tavoilla sekä katon turvallisuuteen, jotta katon käyttö ja huolto on mahdollisimman turvallista myös asennuksen jälkeen.

Tutustu tarkemmin »

Katon tarkastus ennen aurinkopaneelien asennusta
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru