Kehitämme jatkuvasti työturvallisuutta, jotta voimme taata, että työntekijämme pääsevät turvallisesti työmaalta kotiin myös tänään ja huomenna.
Kehitämme jatkuvasti työturvallisuutta, jotta voimme taata, että työntekijämme pääsevät turvallisesti työmaalta kotiin myös tänään ja huomenna.
Vuosikymmenten ajan olemme olleet turvallisia ja luotettavia kumppaneita asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme, mutta myös turvallinen ja luotettava työnantaja omille työntekijöillemme. Kehitämme jatkuvasti työturvallisuutta, jotta voimme taata, että työntekijämme pääsevät turvallisesti työmaalta kotiin myös tänään ja huomenna.
Oikeisiin työmenetelmiin perustuva, rehellinen ja avoin toimintakulttuuri on heijastunut siihen, että työntekijät voivat olla ylpeitä kattotutkalaisuudestaan. Kokemuksella ja ammattitaidolla teemme jatkuvasti töitä kehittyäksemme entisestään työssämme kattojen turvallisena ammattilaisena ajaen samalla koko toimialaa eteenpäin myös työturva-teemoissa.
Isoja tavoitteita saavuttaakseen, on keskityttävä pieniin asioihin ja niiden juurisyihin. Pienten asioiden löytäminen ja korjaaminen taas edellyttää seurantaa ja avointa raportointikulttuuria. Tapaturmien sekä läheltä piti -tilanteiden aktiivinen ja avoin seuranta sekä raportointi tuo vahingot niin johdon kuin työntekijöidenkin tietoisuuteen.
Kun ongelmat on tiedostettu niitä voidaan lähteä kehittämään ja vastaavilta tilanteilta voidaan välttyä tulevaisuudessa. Osa tapahtumista on helppo ehkäistä mm. suojavarusteilla, mutta katon liukkaus on esimerkiksi riski, joka työntekijän täytyy vain tiedostaa. Turvallisuusasioita on pidettävä jatkuvasti esillä, sitä kautta kulttuuri ja toimintatavat muuttuvat.
Määrätietoinen turvallisuustyö tuottaa tulosta ja näkyy myös talouspuolella. Yksi hyvä mittari työturvallisuuden onnistumisesta käytännössä on tapaturmataajuus, mikä tarkastelee yrityksen kokonaisturvaliisuutta pitkällä tähtäimellä. Tapaturmataajuus kuvaa sattuneiden tapaturmien määrää miljoonaa työtuntia kohden.
Kattotutkan tapaturmataajuus on laskenut noin puoleen rakennusalan keskiarvosta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana tapaturmataajuus on tippunut lähes kolmannekseen aikaisemmasta, ollen alle 30 vuonna 2023, kun se koko rakennusalalla oli keskimäärin 60. Myös tapaturmista aiheutuneiden sairaslomapäivien määrä on laskenut merkittävästi.
Kouvolan aluepäällikkömme Pekka Inkeroinen käsittelee blogiartikkelissa turvallisuuden, erityisesti työturvallisuuden, merkitystä katoilla.
Miten turvallisuusteemat ja asenteet ovat muuttuneet vuosien saatossa? Kenen vastuulla turvallisuus lopulta on? Miten turvallisuutta voidaan kehittää isossa kuvassa? Mm. näihin kysymyksiin saat vastauksen blogista.
Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.
Työturvallisuus koostuu monista pienistä tekijöistä kuten työvaatteista ja -varusteista, ennakoinnista, riskien tunnistamisesta ja niiden raportoinnista. Katolla työskenneltäessä erityisesti katolle nousu, putoamissuojaus sekä vaikutukset muille kiinteistön käyttäjille on huomioitava. Myös työmaan siisteys vaikuttaa työskentelyn turvallisuuteen.
Alla olevista videoista näet muutamia otteita ja Kattotutkan toimintatapoja eri työturvallisuuteen vaikuttavista teemoista. Videot ovat osa työntekijöidemme työturvallisuuden perehdytysmateriaalia.
Tärkeässä osassa työturvallisuutta ovat laadukkaat työvaatteet ja -varusteet. Kattotutka antaa työntekijöilleen laadukkaat työvaatteet, turvakengät ja varusteet, joita käytetään työaikana.
Ennen työn aloitusta tehdään kohteen työriskiarvio, jolla varmistetaan, että työt voidaan tehdä turvallisesti. Asukkaiden ja sivullisten turvallisuus kohteessa varmistetaan mm. rajaamalla riittävän suuri putoamisvaarallinen alue.
Katolle noustaan aina sisäkautta, jos se on mahdollista. Pitkäaikaisilla työmailla käytetään usein myös porrastornia. Mikäli katolle ei pääse sisäkautta tai porrastornia pitkin, käytetään talotikkaita.
Pidempiaikaisilla työmailla käytetään aina rakenteellista putoamissuojausta, kuten kaidetta tai telinettä. Kohteessa, jossa rakenteellista suojausta ei ole, käytetään turvavaljaita ja köyttä.
Vesikaton luotettavan kumppanin ammattitaitoon kuuluu työmaan siisteys. Siistillä työmaalla työskentely on turvallisempaa työntekijöille sekä antaa myös paremman ja turvallisemman kuvan asiakkaalle.