Palvelut / Tarkastus / Tasakaton SLD-tarkastus / Tasakaton SLD-märkätarkastus

Kuinka SLD-märkätarkastus toimii?

Singelikivikerroksella suojatut katot sekä ns. käännetyt katot mitataan märkätarkastuksella.

Pyydä tarjous »

Palvelut / Tarkastus / Tasakaton SLD-tarkastus / Tasakaton SLD-märkätarkastus

Kuinka SLD-märkätarkastus toimii?

Singelikivikerroksella suojatut katot sekä ns. käännetyt katot mitataan märkätarkastuksella.

Pyydä tarjous »

SLD-märkätarkastusmenetelmä

Singelikivikerroksella suojatut katot sekä niin kutsutut käännetyt katot mitataan märkämittausmenetelmällä. Mittaushetkellä katon on oltava täysin märkä tai kasteltu.

Märkämittaus edellyttää, ettei kermikerroksen sekä kantavan alusrakenteen välillä ole vapaata tuuletustilaa. Sellaisia ovat raakaponttilaudoituksen varaan rakennetut katteet. Tuuletusväli katkaisee sähköisen yhteyden mittausantureiden ja jännitteellisen alusrakenteen väliltä. Tuuletustilalla varustetut singelikatot tarkastetaan GANN-menetelmällä sekä havainnoimalla tuuletustilaa.

Märkämittaus edellyttää, ettei kermikerroksen sekä kantavan alusrakenteen välillä ole vapaata tuuletustilaa
SLD-märkätarkastus tehdään aina märälle katolle

Märkätarkastusmentelmän periaatteet

Rakennuksen runko asetetaan jännitteiseksi. Vesikatto jaetaan noin 50-100 m2:n koealoihin singelikerrokseen upotetuilla teräsvaijereilla, jotka maadoitetaan. Pulssigeneraattorin säädöt asetetaan ja tarkastus suoritetaan kahden jännitteellisen sauvan avulla.

Tarkastajan kantama näyttölaite ilmoittaa vesivuotokohdan suunnan sen mukaan, kumpi sauva on lähempänä katekermissä olevaa vuotokohtaa. Reiän tai avonaisuuden näyttölaite ilmoittaa täytenä palkkirivinä. Singelikerroksen poistamisen jälkeen vaurioalue voidaan merkitä vesieristeen pintaan.

Käännetyn katon vuotopaikan mittaaminen tapahtuu samalla menetelmällä. Tarkastajan ja vesieristeen välissä on vain enemmän erilaisia eristekerroksia, suodatinkankaita, maakerroksia ja jopa asfalttia. Jännite kulkee veden perässä hyvinkin paksujen rakenneosien läpi. Vuotopaikan määrityksen tarkkuudessa toleranssi on hieman suurempi verrattuna esim. singelikatteisiin.

Ero toleranssissa johtuu vesieristeen päälle asetettujen lämpöeristelyvyjen leveyksistä. Vesi kun kulkee eristelevyjen limitysten kautta. Edellytyksenä käännetyn katon SLD-tarkastuksessa on, ettei mittausalustan ja alimpana olevan kermieristeen välillä ole raudoituksia eikä sähköä johtavia rakenneosia.

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

Vaatiiko katto sittenkin kuivatarkastuksen?

Tasakaton SLD-tarkastus havaitsee pienimmätkin vuodot
Tasakaton SLD-kuivatarkastus

Kuivatarkastusmenetelmä soveltuu katoille, joiden vesieristeen päälle ei ole asetettu erillistä suojakerrosta. Vesikatto on kuivatarkastuksessa luonnollisesti myös kuiva.

Lue lisää »

SLD-tarkastus käynnissä
Miksi tilata SLD-tarkastus?

SLD-tarkastuksessa voidaan helposti määritellä ikääntyneen kermikatteen korjaus tai uusimistarve. Korjaaminen tarkastuksen perusteella osuu aina oikeaan kohtaan.

Lue lisää »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru