Palvelut / Tarkastus / Tasakaton SLD-tarkastus / Tasakaton SLD-kuivatarkastus

Kuinka SLD-kuivatarkastus toimii?

Kuivatarkastuksessa vesieristeen päällä ei ole erillistä suojakerrosta ja katto on mittaushetkellä kuiva.

Pyydä tarjous »

Palvelut / Tarkastus / Tasakaton SLD-tarkastus / Tasakaton SLD-kuivatarkastus

Kuinka SLD-kuivatarkastus toimii?

Kuivatarkastuksessa vesieristeen päällä ei ole erillistä suojakerrosta ja katto on mittaushetkellä kuiva.

Pyydä tarjous »

SLD-kuivatarkastusmenetelmä

Kuivatarkastusmenetelmä tarkoittaa, että vesieristeen päälle ei ole asetettu erillistä suojakerrosta ja että mittaushetkellä vesikatto on kuiva. Kuivatarkastuksessa vesikatteen alusrakenteisiin johdetaan – merkkinen jännite.

Olkalaukussa mukana kannettavan pulssigeneraattorin jännite ja herkkyys säädetään mitattavalle kohteelle sopivaksi. Säätämisessä otetaan huomioon kermikerrosten määrä, eristekerroksen vahvuus sekä vesikaton alusrakenteiden materiaali. Kohteeseen tutustutaan huolellisesti ennen työn aloittamista luotettavan mittaustuloksen varmistamiseksi.

Tasakaton SLD-tarkastus
Tasakaton SLD-tarkastus

Kuivatarkastusmentelmän periaatteet

Pulssigeneraattorista syötetään + merkkinen jännite eristettyä vartta myöten pronssiharjaan (1-40 kV). Harjaa kuljetetaan katekermiä myöten koko katon alalta tai vaihtoehtoisesti vuotavan kaatoalueen osalta. Kermiliimauksen avonaisuuden, reiän tai vaurion kohdalla jännite karkaa harjasta maadoituspiiriin ja laite antaa ääni- ja valomerkin.

Laitteella voidaan havaita myös kerminostojen välillä tai alapuolella olevia kosteuspoikkeamia. Kosteutta voidaan seurata vaurioalueelle saakka, joka saattaa olla hyvinkin kaukana vuotokohdasta. Edellytyksenä kuitenkin on, että kosteus ei ole kuivunut mittaushetkellä 100-150 mm syvemmälle alusrakenteisiin kermikerroksen alapinnasta. Kermikerrosten välillä olevan kosteuden seuraaminen vaatii mittalaitteen oikeita säätöarvoja sekä tulkintaa.

 

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

Vaatiiko katto sittenkin märkätarkastuksen?

SLD-märkätarkastus
Tasakaton SLD-märkätarkastus

Singelikivikerroksella suojatut katot sekä niin kutsutut käännetyt katot mitataan märkätarkastusmenetelmällä. Mittaushetkellä katon on oltava täysin märkä tai kasteltu.

Lue lisää »

SLD-tarkastus käynnissä
Miksi tilata SLD-tarkastus?

SLD-tarkastuksessa voidaan helposti määritellä ikääntyneen kermikatteen korjaus tai uusimistarve. Korjaaminen tarkastuksen perusteella osuu aina oikeaan kohtaan.

Lue lisää »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru