Ajankohtaista / Pidetään katoista huolta – se kannattaa

Pidetään katoista huolta – se kannattaa!

Lue myyntijohtajamme mietteet katon tarkastuksista ja huollosta

Pidetään katoista huolta – se kannattaa!

24
helmikuuta
2022
Uutinen

Missähän kunnossa taloyhtiömme katto on…? Näin pohditaan liian monessa taloyhtiössä, vaikka katon huollon ja korjausten tulisi perustua tietoon eikä arvailuun.

Kattotutka tarjoaa asiakkailleen alan kattavimman palvelun liittyen kattojen tarkastuksiin, korjauksiin ja huoltoihin.

Ammattilaisen tekemästä katon tarkastuksesta asiakas saa aina puolueettoman ja asiantuntevan raportin, jonka perusteella voidaan tehdä todelliseen tietoon pohjautuvia päätöksiä katon tarvitsemista toimenpiteistä, niiden aikataulutuksesta ja kattohuollon tarpeesta.

Viime vuonna otimme käyttöön myös kattavan korjausraportoinnin eli asiakas saa kuvallisen, selkeän raportin tehdystä työstä. Tätä palvelua meiltä oli jo toivottukin ja se sopii erinomaisesti Kattotutkan läpinäkyvään ja luotettavaan toimintatapaan.

Ammattilainen tuntee katot

Arvokkaan kiinteistöomaisuuden suojana olevan katon säännöllinen tarkastus on ensiarvoisen tärkeää. Pieni säästö väärässä paikassa voi tulla kalliiksi. Katot ovat luonnon armoilla 24/7 ja esimerkiksi lumi ja jää voivat aiheuttaa vaurioita, jotka jäävät havaitsematta, jos katolla ei käydä keväällä lumien sulettua.

Kattotutkan koulutetut tarkastajat ovat alansa erikoisosaajia. Vain ammattilainen on harjaantunut havaitsemaan ongelmia ja tietää eri kattotyyppien riskikohdat, jotka jäävät maallikolta usein huomaamatta. Kokemus ja ammattitaito ratkaisevat kattotarkastuksen laadun.

Jos tarkastuksella pystytään ehkäisemään yksikin kattovuoto, niin saavutettu säästö on moninkertainen tarkastuksen kustannuksiin verrattuna. Esimerkkejä me kattoalan ammattilaiset kohtaamme työssämme usein: eräänkin taloyhtiön katossa oli vaurio, jota ei oltu huomattu ajoissa. Vaurion seurauksena syntynyt kattovuoto aiheutti vesivahingon, jossa tuli vaurioita kolmeen huoneistoon ja taloyhtiölle kustannuksia yli 100 000 euroa. Tuolla rahalla olisi tehty katolle säännölliset vuosihuollot lähes 300 vuoden ajan.

Valtaosa kattovaurioista johtuu siitä, että kattoja ei ole huollettu kunnolla tai säännöllisesti tai katon huoltoa ei ole tehnyt kattoalan ammattilainen. Vaikka katto suojaa koko arvokasta kiinteistöomaisuutta, saatetaan silti ajatella, ettei muutaman sadan euron vuosittainen investointi kattohuoltoon kannata. Kuitenkin esimerkiksi auton säännöllisistä huolloista pidetään kiinni riippumatta minkä arvoisella autolla ajellaan.

On myös hyvä muistaa, että uudenkin katon huolto on ensiarvoisen tärkeää. Kattojen takuuehdoissa on vaatimuksena katon vuosittainen huolto, ja sen laiminlyönti voi johtaa jopa katon takuun raukeamiseen. Kattohuollon vuosisopimuksella ehkäistään sekä ikävät yllätykset että turhat päänsäryt.

Luottamus tuo kumppanuutta

Lukuisat pitkät asiakassuhteemme ovat osoitus siitä, että Kattotutkaan luotetaan. Kun molemmat osapuolet ymmärtävät toisiaan ja yhteistyö on antoisaa kummallekin, asiakassuhde on kehittynyt kumppanuudeksi. Näin on käynyt iloksemme useimpien asiakkaidemme kanssa.

Taloyhtiöt ovat Kattotutkan suurin asiakaskohderyhmä ja toimimme yhteistyössä isännöitsijöiden kanssa. Toimialalla korostuu hyvin tehdyn työn merkitys, sillä samalla isännöitsijällä on isännöitävänä kymmeniä muitakin taloyhtiöitä.

Kattotutka tarjoaa palveluaan myös valtakunnallisille toimijoille, joiden katoista pidetään yhtä hyvää huolta paikkakunnasta riippumatta. Olemme saaneet rakennettua pitkäaikaisia kumppanuuksia myös suurten valtakunnallisten kiinteistönomistajien kanssa. Suurasiakkaidemme kokemuksien perusteella isojen kiinteistömassojen kattoon liittyviä kuluja on pystytty pienentämään merkittävästi ennakoivalla säännöllisellä kattohuollolla. Tämä kertoo paljon saamastamme luottamuksesta.

Euro on hyvä konsultti, väitetään. Oikein tarkasteltuna näin onkin. Onneksi suurin osa asiakkaista on jo oivaltanut, että rakennusaikainen investointi on vain osa katon koko elinkaaren aikaisia kustannuksia. Ne saadaan pysymään kurissa säännöllisellä kattohuollolla ja tarvittaessa ammattitaitoisella korjaamisella. Me emme välttämättä tarjoa aina alan halvinta palvelua, vaan parasta ja kokonaisedullista ratkaisua asiakkaidemme tarpeisiin – onhan Kattotutka vesikaton luotettavin kumppani.

 

 

Mikael Turtinen
Mikael Turtinen
Myyntijohtaja

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru