Palvelut / Tarkastus / Tasakaton SLD-tarkastus / Miksi tarkastaa tasakatto?

Miksi tarkastaa tasakatto SLD-menetelmällä?

Silmämääräinen tarkastus ei useimmissa tapauksissa ole tasakatolle riittävä.

Pyydä tarjous »

Palvelut / Tarkastus / Tasakaton SLD-tarkastus / Miksi tarkastaa tasakatto?

Miksi tarkastaa tasakatto SLD-menetelmällä?

Silmämääräinen tarkastus ei useimmissa tapauksissa ole tasakatolle riittävä.

Pyydä tarjous »

Huopa- eli kermikaton tarkastus

Vesikatteen tehtävänä on suojata alapuolella olevaa kiinteistöomaisuutta kastumiselta kaikissa sääolosuhteissa. Isot, huonetilaan saakka kulkeutuvat vesivuodot, paikannetaan ja korjataan yleensä viipymättä. Mikäli vesivuoto aiheutuu pienestä avonaisuudesta eikä kulkeudu huonetilaan saakka, jää se yleensä huomaamatta.

Huopakatoilla varsinaiset vahinkokohdat ovat usein kaukana silmillä havaittavista vuotavista ja kosteista paikoista, eikä niitä ole mahdollista havainnoida luotettavasti ilman SLD-tarkastuslaitteistoa.

Tasakaton SLD-tarkastus
SLD-tarkastus paikantaa pienimmätkin vuotokohdat täsmällisesti

Miksi juuri SLD-menetelmä?

Kokemuksemme mukaan pienet, mutta usein toistuvat, vesivuodot kattorakenteissa saavat aikaan kaikkein murheellisimmat seuraukset. Ylimääräistä kosteutta saanut yläpohjan rakenne muodostaa kasvualustan erilaisille mikrobeille kuten sieni ja lahottajakasveille. Huonetilojen heikkoa sisäilmaa ihmetellään homekoirien tai mahdollisesti suvussa olevien ”homenokkien” avulla, mutta vika ei korjaudu. Suositeltavaa onkin tarkastaa myös vesikaton vuotamaton osa.

Kun vesikatteet ovat uusia, alle kaksi vuotta (takuunalainen) tai alle 10 vuotta (Vastuunalainen YSE-98), antaa SLD-tarkastus varsin luotettavan kuvan vesikatteiden vedenpitävyyden tilasta sekä kattamistyön laadusta.

Tilaajan kannattaakin teettää tarkastus ennen edellä mainittujen aikajaksojen umpeutumista. SLD-tarkastuksessa voidaan helposti määritellä ikääntyneen kermikatteen korjaus tai uusimistarve. Korjaaminen tarkastuksen perusteella osuu aina oikeaan kohtaan, joka voi kermikerroksen lisäksi olla myös suojapellityksen osa tai läpivienti.

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Olemme
tarkastaneet
jo yli 25 000
kattoa

SLD-menetelmät – kuiva- vai märkätarkastus?

Tasakaton SLD-tarkastus havaitsee pienimmätkin vuodot
Tasakaton SLD-kuivatarkastus

Kuivatarkastusmenetelmä soveltuu katoille, joiden vesieristeen päälle ei ole asetettu erillistä suojakerrosta. Vesikatto on kuivatarkastuksessa luonnollisesti myös kuiva.

Lue lisää »

SLD-märkätarkastus
Tasakaton SLD-märkätarkastus

Singelikivikerroksella suojatut katot sekä niin kutsutut käännetyt katot mitataan märkätarkastusmenetelmällä. Mittaushetkellä katon on oltava täysin märkä tai kasteltu.

Lue lisää »

Tarkastus on katon ylläpidon perusta
Tutustu muihin tarkastuspalveluihimme

Säännöllinen tarkastus on vesikaton ylläpidon perusta. Tarkastusvalikoimaamme kuuluvat monipuoliset tarkastukset kaikille katemateriaaleille ja kattotyypeille.

Tutustu tarkemmin »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru