Miksi ja milloin
kuntotarkastus olisi hyvä tehdä?

Etusivu » Palvelut » Vesikaton kuntotarkastus » Miksi ja milloin kuntotarkastus olisi hyvä tehdä?

Jaa meidät:

Vesikaton kuntotarkastus kannattaa teettää siksi, että sen avulla voidaan ajoissa havaita sellaiset virheet ja puutteet, jotka voivat ajan mittaan aikaansaada kiinteistön rakenteissa mittavia ja vaikeasti korjattavia vaurioita.

Erityisen tärkeää tarkastus on tehdä niissä tapauksissa, joissa vesikaton korjauksista tai seurannasta ei ole dokumentoituja tietoja. Tarkastuksen tavoite on antaa tilaajalle asiallista ja puolueetonta tietoa vesikatteen ja sen alusrakenteiden materiaali- sekä rakennusteknisestä kunnosta, vesivahinkoriskeistä ja korjaus- ja huoltotarpeista, sekä mahdollisista sadevesijärjestelmän ja kattovarusteiden puutteista ja virheistä.

Miten tarkastus käytännössä tehdään?

Tarkastusta suoritettaessa tutustutaan mahdollisuuksien mukaan kiinteistön historiaan, haastatellaan asukkaita, sekä kiinteistöstä vastaavia henkilöitä, sekä suoritetaan katon rakenteita rikkomaton, pääosin aistinvarainen kuntotarkastus. Rivipeltikatoilla saumojen avaaminen epäilyttävissä tapauksissa kuuluu tarkastuksen sisältöön.

Tarkastusvaiheessa käydään läpi katto ja sen varusteet alkaen talotikkaista, aina piippujen sadekatoksiin saakka. Erityistä huomiota kiinnitetään veden poistumiseen katolta ja sadevesijärjestelmään. Vesikaton alusrakenteet tarkastetaan niiltä osin, joihin on olemassa kulkuaukot.

Mikäli vaurioepäilyjen varmistamiseksi on vesikatetta avattava kulkuaukoksi, on näin tehtävistä lisätarkastuksista sovittava erikseen. Pääasiassa aistinvarainen pintapuolinen tarkastus, jossa rakenteita ei avata, ei voi aina antaa täyttä varmuutta rakenteiden vauriottomuudesta. Sisällä mahdollisesti piileviä virheitä ei aina voi havaita, ellei vauriokohdassa ole rakenteiden pinnalla näkyvää tai muulla tavoin havaittavaa muutosta. Epäilyttävissä tapauksissa on siksi tärkeää tehdä lisätutkimuksia asian varmistamiseksi.

Kuntotarkastusraportti

Toimitettavassa raportissa esitetään selkeästi havaitut puutteet, vauriot, riskit ja korjaustarpeet hinta-arvioineen. Kuvallinen raportti on erinomainen apuväline korjausbudjetoinnin suunnittelussa ja vesikaton elinkaaren pituuden maksimoinnissa.

Takaisin

Kattotutka Oy

Äyritie 12 A, 01510 VANTAA
Hallinto 010 680 4000
Sähköposti myynti@kattotutka.fi
Seuraa meitä Facebookissa!

Yhteystietomme

Kattotutka julkaisee Kattoposti-lehteä,
josta löydät alan
tuoreimmat
kuulumiset.

Lue e-lehtenä

Kattotutka on kattoalan valtakunnallinen toimija
yli 50.000 referenssillä,
11 toimipisteellä ja
250 työntekijällä.

Tutustu meihin

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Katso sivuston käyttöehdot. Katso rekisteriseloste. ok