Palvelut / Tarkastus / Kuntotarkastus / Miksi ja milloin kuntotarkastus kannattaa teettää?

Miksi ja milloin kuntotarkastus kannattaa teettää?

Lue vinkit ja perustelut aiheeseen.

Pyydä tarjous »

Palvelut / Tarkastus / Kuntotarkastus / Miksi ja milloin kuntotarkastus kannattaa teettää?

Miksi ja milloin kuntotarkastus kannattaa teettää?

Lue vinkit ja perustelut aiheeseen.

Pyydä tarjous »

Miksi ja milloin?

Vesikaton kuntotarkastus kannattaa teettää siksi, että sen avulla voidaan ajoissa havaita sellaiset virheet ja puutteet, jotka voivat ajan mittaan aikaansaada kiinteistön rakenteissa mittavia ja vaikeasti korjattavia vaurioita.

Erityisen tärkeää tarkastus on tehdä niissä tapauksissa, joissa vesikaton korjauksista tai seurannasta ei ole dokumentoituja tietoja. Tarkastuksen tavoite on antaa tilaajalle asiallista ja puolueetonta tietoa vesikatteen ja sen alusrakenteiden materiaali- sekä rakennusteknisestä kunnosta, vesivahinkoriskeistä ja korjaus- ja huoltotarpeista, sekä mahdollisista sadevesijärjestelmän ja kattovarusteiden puutteista ja virheistä.

Katon ei pitäisi päästä näyttämään tältä
Vesikaton kuntotarkastus perustuu pääosin pintapuolisiin, mutta myös pienimuotoisesti rakenteisiin kohdistuviin, rakenteita rikkomattomiin tarkastusmenetelmiiin.

Miten tarkastus tehdään?

Tarkastusta suoritettaessa tutustutaan mahdollisuuksien mukaan kiinteistön historiaan, haastatellaan asukkaita, sekä kiinteistöstä vastaavia henkilöitä, sekä suoritetaan katon rakenteita rikkomaton, pääosin aistinvarainen kuntotarkastus. Rivipeltikatoilla saumaustyön laatu ja peltimateriaalin kunto tutkitaan myös saumanavauskokeella.

Tarkastusvaiheessa käydään läpi katto ja sen varusteet alkaen talotikkaista, aina piippujen sadekatoksiin saakka. Erityistä huomiota kiinnitetään veden poistumiseen katolta ja sadevesijärjestelmään. Vesikaton alusrakenteet tarkastetaan niiltä osin, joihin on olemassa kulkuaukot.

Mikäli vaurioepäilyjen varmistamiseksi on vesikatetta avattava kulkuaukoksi, on näin tehtävistä lisätarkastuksista sovittava erikseen. Pääasiassa aistinvarainen pintapuolinen tarkastus, jossa rakenteita ei avata, ei voi aina antaa täyttä varmuutta rakenteiden vauriottomuudesta. Sisällä mahdollisesti piileviä virheitä ei aina voi havaita, ellei vauriokohdassa ole rakenteiden pinnalla näkyvää tai muulla tavoin havaittavaa muutosta. Epäilyttävissä tapauksissa on siksi tärkeää tehdä lisätutkimuksia asian varmistamiseksi.

Miten kattotarkastuksen hinta määräytyy?

Kiinteistön katon tilasta kiinnostuneen ja kattotarkastuksen tilaamista suunnittelevan pää saattaa mennä pyörälle, sillä markkinoilla on monenlaisia ilmaisia ja maksuttomia kuntoarvioita, -katselmuksia ja -tarkastuksia. Ilmaiseksi puolueetonta ja kattavaa kattotarkastusta ei saa.

Kattotutkan asiallista korvausta vastaan tehtävät tarkastukset ovat luotettavia, ammattitaitoisia sekä alan ohjeisiin ja määräyksiin pohjautuvia. Kattotarkastuksen hinta määräytyy tarkastuksen laajuuden ja kyseessä olevan katon koon sekä muiden muuttujien perusteella.

– Tarkastustyössä pätevät samat lainalaisuudet, kuin muussakin liiketoiminnassa. Jotta toimintaa voidaan kehittää, sen tulee olla kannattavaa. Luotettava ja johdonmukainen tarkastusraportti syntyy silloin, kun tarkastaja ei joudu miettimään millä tavalla hän itse hyötyy tekemistään havainnoista. Tämä on ollut meille itsestään selvä asia jo yrityksen perustamisesta lähtien, tarkastustoiminnanjohtaja Ville Lindgren kertoo.

Likainen katto vaatii huoltoa

Missä kunnossa teidän kattonne on?

 

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Olemme
tarkastaneet
jo yli 25 000
kattoa

Tutustu tarkastuspalveluihimme

Tarkastus on katon ylläpidon perusta
Vesikaton kuntotarkastus

Vesikaton Kuntotarkastus on tarkastuksiin erikoistuneiden kuntotarkastajien suorittama toimenpide. Se perustuu pääosin pintapuolisiin, mutta myös pienimuotoisesti rakenteisiin kohdistuviin, rakenteita rikkomattomiin tarkastusmenetelmiiin.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

PTS-kartoitus tuo esiin katon korjaus tarpeet 0-5 vuodelle
Vesikaton PTS-kartoitus

Vesikaton PTS-kartoitus selvittää vesikaton, sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden huolto- ja korjaustarpeet seuraavien viiden (5) vuoden ajalle. Se on paras työkalu vesikaton ylläpidon suunnitteluun!

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Tasakaton SLD-tarkastus
Tasakaton SLD-tarkastus

Tasakaton vuotojen paikannus täsmällisesti rakenteita rikkomatta. SLD-tarkastuksen saat Suomessa vain kattoalan todelliselta ammattilaiselta, Kattotutkalta.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Kattotarkastaja pystyy paikantamaan vuodon tarkasti
Vesikaton vuototarkastus

Kattotarkastajan suorittama vesikaton vuototarkastus ja akuutti paikka onnistuu kaikille katemateriaaleille ja kattotyypeille. Vuototarkastuksesta laaditaan aina selkeä kuvallinen raportti sekä ehdotukset jatkotoimenpiteistä.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru