Palvelut / Tarkastus / Yläpohjan talvitarkastus / Lämpövuodot ja yläpohjan ongelmat

Lämpövuodot ja muut ongelmat yläpohjassa

Vesikaton yläpohjan ongelmat, kuten lämpövuodot, korostuvat usein talvisin, kun lämpötilavaihtelut ovat suuria.

Palvelut / Tarkastus / Yläpohjan talvitarkastus / Lämpövuodot ja yläpohjan ongelmat

Lämpövuodot ja muut ongelmat yläpohjassa

Vesikaton yläpohjan ongelmat, kuten lämpövuodot, korostuvat usein talvisin, kun lämpötilavaihtelut ovat suuria.

Yläpohjan ongelmat näkyvät selkeimmin talvella

Yläpohjassa yleisesti havaittuja ongelmia ovat mm. erilaiset vuodot ja niiden aiheuttamat vauriot, vedeneristyksen laatuun vaikuttavat puutteet, kuten puutteet aluskatteessa sekä puutteet tai vauriot yläpohjan eristyksissä. Näitä ongelmia voidaan havaita yläpohjassa ympäri vuoden. Puutteellisen eristyksen tai tuuletuksen parantaminen voi muuttaa yläpohjan toimintaa merkittävästi parempaan suuntaan.

Talvella puutteellisen eristyksen aiheuttamia lämpötilaeroja ulkoilman ja yläpohjan välillä huomataan herkemmin ja näin saada merkittävää lisätietoa yläpohjan ongelmista. Myös kondenssiongelmat näkyvät erityisen hyvin talvisin. Vesikatolla puutteet näkyvät talvella usein räystäsalueilla, jonne alkaa kasvamaan jääpuikkoja lämpövuotojen vuoksi.

Vuototarkastuksen lähtökohtana on paikantaa katolla oleva vuotokohta ja korjata se niin pian kuin mahdollista
Jääpuikkoja katon räystäällä

Mitä ongelmia lämpövuodoista aiheutuu vesikatoilla?

Muodostuuko teidän taloyhtiönne tai kiinteistönne räystäille jääpuikkoja talvisin? Onko kattovuotoja normaalia enemmän? Ongelman aiheuttajat löytyvät usein vesikaton yläpohjasta ja lämpövuodoista. Lämpövuodot aiheuttavat paitsi ongelmia katoilla myös energiahukkaa. Yläpohjan kautta poistuu jopa 20 % lämmitysenergiasta.

Heikentyneet tai osittain puuttuvat yläpohjan eristeet sekä vuotavat tiivistykset tai höyrysulut aiheuttavat paikallista lämpenemistä yläpohjassa. Lämpövuotojen myötä paksukin lumikerros voi päästä sulamaan. Sulanut vesi valuu räystäälle, jossa se jäätyy, kun yläpohjan lämmittävä vaikutus lakkaa. Tällöin voi muodostua paannejäätä ja jääpuikkoja. Jääkerros voi aiheuttaa myös saumavuotoja, kun sula vesi paineistuu lumen ja jään vaikutuksesta.

 

Missä kunnossa yläpohja oikeasti on?

Yläpohjan talvitarkastuksella selvitetään yläpohjan kunto ja mahdolliset ongelmakohdat sekä esitellään ratkaisu- ja kehitysehdotukset näihin ongelmiin. Kattotarkastajan suorittamasta käynnistä tehdään aina kuvallinen raportti toimenpide-ehdotuksineen.

  • Yläpohja- ja ullakkotilojen silmämääräinen tarkastus talviolosuhteissa
  • Eristeiden ja lämpötilojen mittaus
  • Höyrynsulun tarkastus pistokokein
  • Tuulettuvuuden aistinvarainen tarkastus
  • Mahdollisuus myös lämpökamerakuvaukseen*

Yläpohjatiloja voidaan tarkastaa, jos niissä liikkuminen on mahdollista.

* Lämpökamerakuvaus ja muut mahdolliset lisäpalvelut hinnoitellaan erikseen.

Pyydä tarjous »

Tarkastaja katon yläpohjassa

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Olemme
tarkastaneet
jo yli 25 000
kattoa

Tutustu tarkastuspalveluihimme

PTS-kartoitus tuo esiin katon korjaus tarpeet 0-5 vuodelle
Vesikaton PTS-kartoitus

Vesikaton PTS-kartoitus selvittää vesikaton, sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden huolto- ja korjaustarpeet seuraavien viiden (5) vuoden ajalle. Se on paras työkalu vesikaton ylläpidon suunnitteluun!

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Tarkastus on katon ylläpidon perusta
Vesikaton kuntotarkastus

Vesikaton Kuntotarkastus on tarkastuksiin erikoistuneiden kuntotarkastajien suorittama toimenpide. Se perustuu pääosin pintapuolisiin, mutta myös pienimuotoisesti rakenteisiin kohdistuviin, rakenteita rikkomattomiin tarkastusmenetelmiiin.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Tasakaton SLD-tarkastus
Tasakaton SLD-tarkastus

Tasakaton vuotojen paikannus täsmällisesti rakenteita rikkomatta. SLD-tarkastuksen saat Suomessa vain kattoalan todelliselta ammattilaiselta, Kattotutkalta.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Kattotarkastaja pystyy paikantamaan vuodon tarkasti
Vesikaton vuototarkastus

Kattotarkastajan suorittama vesikaton vuototarkastus ja akuutti paikka onnistuu kaikille katemateriaaleille ja kattotyypeille. Vuototarkastuksesta laaditaan aina selkeä kuvallinen raportti sekä ehdotukset jatkotoimenpiteistä.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru