Avoimet työpaikat / Töissä Kattotutkalla / Kermikattoasentaja Simo-Pekka

Kermikattoasentaja Simo-Pekka

Lue Simo-Pekan mietteitä kermikattoasentajan työstä.

Avoimet työpaikat / Töissä Kattotutkalla / Kermikattoasentaja Simo-Pekka

Kermikattoasentaja Simo-Pekka

Lue Simo-Pekan mietteitä kermikattoasentajan työstä.

Kermikattoasentaja Simo-Pekka

 

Kermikattoasentaja Simo-Pekka

Simo-Pekka Pekonen, 28, on yksi Kattotutkan yli 250:stä kattoalan ammattilaisesta. Hän toimii kermikattoasentajana Kuopion toimipisteessä ja tekee niin koko kattojen uusimisia kuin myös pienempiä kattojen huolto- ja korjaustöitä.

Simo-Pekka tuli töihin Kattotutkalle Kuopion toimipisteeseen vuoden 2017 keväällä, kun he muuttivat avovaimon töiden vuoksi Mikkelistä Kuopioon. Kuopiolaiselta kaveriltaan Simo-Pekka sai vinkin Kattotutkalla avoinna olevasta työpaikasta ja päätti hakea tuota työpaikkaa, eikä ole katunut päätöstään.

Lenkkeilyä ja erilaisia kuntoilumuotoja sekä talvisin lumilautailua harrastava Simo-Pekka kertoo olevansa koulutukseltaan tietojenkäsittelyn tradenomi (AMK) mutta työskennelleensä jo hyvin nuoresta saakka erilaisissa kattohommissa. Nykyiseen työhönsä liittyen hän on käynyt myös asbestityö- ja Protan-kurssit.

Millaisia kattotöitä olit tehnyt ennen Kattotutkalle tuloasi?

- Noin 15-vuotiaasta asti olen ollut kesäisin, ja myöhemmin myös opintojen ohessakin, kattotöissä isäni omistamassa yrityksessä. Ehdin saada oppia ja työkokemusta hyvinkin monenlaisista töistä katoilla, mikä on ollut hyvä lähtökohta myös Kattotutkalla työskentelyyn. Tein aikoinaan pienissä määrin kermikattotöitä, lähinnä saneerauskohteissa purkutöitä ja aluskermien asennuksia. Pääasiallisesti tein töitä profiilipeltikattotyömailla aina timpurin tehtävistä valmiiseen lopputulokseen saakka, eli listoituksiin, sadevesijärjestelmien ja kattovarusteiden asennuksiin. Muutamana kesänä vastasin myös kattopinnoitustyömaista, Simo-Pekka kertoo kattoalan työhistoriastaan.

Millainen on nykyinen toimenkuvasi?

- Kattotutkalla olen päässyt tutustumaan kunnolla aitojen konesaumapeltikattojen tekemiseen sekä niiden huoltamiseen ja korjaamiseen. Tavanomaiset saumaustyöt sekä listoitukset onnistuvat itseltänikin jo hyvin, mutta haastavimmat peltityöt jätän suosiolla meidän taidokkaiden kattopeltiseppien tehtäväksi. Huomasin nopeasti, että kyllä ne kermikattotyöt ovat minun leipälajini katoilla, sillä viihdyn niiden parissa kaikkein parhaiten.

- Olenkin tyytyväinen siihen, että viimeiset parisen vuotta olen saanut keskittyä pääasiassa kermikattojen uusimisiin sekä niiden huolto- ja korjaustöihin ja kehittää jatkuvasti taitojani kermikatoilla. On kuitenkin hyvä seikka, että meillä täällä Kattotutkalla tunnetaan erilaiset katot ja katemateriaalit hyvin, ja itsekin pääsee aina tilaisuuden tullen tekemään kattotöitä myös muilla kuin kermikattotyömailla, jos vaikka keliolosuhteet eivät ole kermitöille  otolliset. Mielestäni on tärkeää harjoittaa taitojaan laaja-alaisesti vesikaton eri osa-alueilla. Simo-Pekka Pekonen kertookin tekevänsä kermitöiden lisäksi esimerkiksi kattorakenteiden pohjatöitä, monipuolisesti eri katemateriaalien kattohuoltoja sekä katon turvavarusteiden asennuksia.

Millainen työpaikka Kattotutka on?

- Kattotutka on työnantajana reilu, ja työilmapiiri on mukava sekä kannustava. Erityiskehut täytyy antaa työturvallisuuteen panostamisesta sekä työntekijöiden työterveyshuollon esimerkillisestä hoitamisesta. Täällä saa tukea niin toisilta asentajilta kuin myös toimipisteen vetäjiltä ja mikä parasta, koko valtakunnallisen organisaation tietotaito on hyödynnettävissä mm. uusissa tilanteissa, sillä uuden oppimistahan tämäkin työ on jatkuvasti.

Palkitsevinta, haastavinta ja mieleenpainuvinta työssäsi?

- Itse koen palkitsevana vaihtuvat ja erilaiset työkohteet sekä tietysti kesällä hienoilla ilmoilla ulkona työskentelyn mahdollisuuden. Vastapainoksi haasteita tuovat sitten muuttuvat keliolosuhteet, mutta onneksi oikeanlainen vaatetus auttaa siinä. Toki välillä tulee eteen haastavia työkohteitakin, mutta koen, että kun taustalla on tällainen ammattilaisten joukko, niin ratkaisut löytyvät aina. Mieleenpainuvinta on se, kuinka mahtavissa paikoissa tässä työssä pääsee aika ajoin työskentelemään. Esimerkkinä tulee mieleen pari vuotta sitten ollut työmaa Karjalan lennostossa Rissalassa. Työmaana oli mineriittikaton purku ja saneeraus kermikatoksi. Työmaalta näimme lukuisia kertoja, kuinka Ilmavoimien koneet harjoittelivat lentonäytöstaitojaan aivan vieressämme.

 

Teksti: Heikki Sulkala
Kuva: Esa Kaipainen
Julkaistu alunperin Kattoposti 2020 -lehdessä

Etsitkö uusia haasteita urallesi?

Haemme jatkuvasti uusia kattoalan ammattilaisia sekä uusia kykyjä toimipisteisiimme ympäri Suomen. Katso avoimet työpaikat ja jätä meille hakemuksesi!

Hae meille töihin »

Töihin Kattotutkalle?

Töissä Kattotutkalla

Millaista on kattotarkastajan tai -peltisepän työ? Entä millaista työskentely Kattotutkan tehtaalla on?

Lue, mitä työntekijämme kertovat Kattotutkasta ja työtehtävistään.

Tutustu tarkemmin »

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru