Yritys / Turvallisuus / Kattotulityöt

Turvallinen tulityö katolla

Kattotutkalla käytetään aina liekittömiä menetelmiä kattotöissä.

Yritys / Turvallisuus / Kattotulityöt

Turvallinen tulityö katolla

Kattotutkalla käytetään aina liekittömiä menetelmiä kattotöissä.

Aina liekittömät menetelmät

Kattotutkalla käytetään aina liekittömiä menetelmiä kattotöissä. Liekittömät menetelmät yhdistettynä tarkkaan riskien arviointiin, tulityövalvontaan ja -suunnitteluun minimoivat tulityön riskit ja tulipalojen mahdollisuuden katolla.

Peltikattojen osalta luovuimme liekin käytöstä jo 2010-luvulla, kun tinaus lopetettiin ja siirryttiin palan vaihtoon. Kermikattojen osalta liekittömyteen on siirrytty vaiheittain. Vuoden 2022 aikana luovuimme myös bitumihitsauksesta, jonka ansiosta kaikki kermikattotyöt aina yhden reiän paikkauksesta koko katon uusimiseen tehdään nykyään liekittömästi. Kermi kiinnitetään alustaansa perinteisin keinoin bitumilla liimaamalla, jolloin liekkiä ei tarvita. Myös kermin kuivaaminen onnistuu ilman liekkiä kuumailmapuhaltimen avulla.

Liekittömät menetelmät kattotulitöissä
Kattotutkalla ei käytetä liekkiä kattotöissä

Kattotulityön riskit

Tulitöihin sisältyy aina riskejä, pahimpana tietenkin tulipaloriski. Inhimilliset tekijät, ennustamattomat ja vaihtelevat olosuhteet sekä rakenteet vaikuttavat myös riskeihin.

Riskit korostuvat monikertaisesti liekkiä käytettäessä. Esimerkiski liekin pituus ja suunta voivat olla vaikeasti arvioitavissa. Kaasuliekki voi päivänvalossa olla myös lähes näkymätön.

Rakenteita ei aina voi tutkia täysin luotettavasti eikä kaikkia rakoja tukkia 100 % varmuudella. Jos jää pienikin rako, liekki voi tunkeutua sisään ja sytyttää mahdollisen palavan materiaalin. Rakenteen sisällä alkanut palo ei heti näy päällepäin vaan voi kyteä monessa materiaalissa hyvinkin pitkään, jopa paljon pidempään kuin tulityövartion vaadittu aika.

Yksikin tulipalo on liikaa

Tulityö on normaalia riskialttiimpaa työtä ja siitä aiheutuu korostunut huolehtimisvelvollisuus. Yksittäisen ihmisen tekemä virhearvio tai huolimattomuus voi aiheuttaa pahimmillaan ihmishengen menetyksiä tai jopa miljoonien vahingot. Yksikin tulipalo on liikaa. Paras tapa minimoida tulipaloriski on käyttää liekittömiä menetelmiä.

Liekittömiin menetelmiin siirtymisen myötä tulityövahingot ja niihin liittyvät vaaratilanteet Kattotutkalla ovat tippuneet käytännössä nollaan. Aiemmin vaaratilanteita tai alkavia tulipaloja oli keskimäärin kolmesta viiteen tapausta vuodessa.

 

Kerminosto bitumiliimaamalla
Vihreä kermikatto Helsingin Viikinmäessä

Huopakaton korjaus tai uusiminen vuosikymmenten kokemuksella

Huopakaton, eli kermikaton, käyttöikä vaihtelee pitkälti olosuhteiden ja huollon mukaan. Säännöllisesti huollettuna ja ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla huopakatto voi kestää useita vuosikymmeniä.

Katon uusimisen aika on silloin, kun vanhan katon tekninen käyttöikä on saavutettu ja katolla on monenlaisia ongelmia, joita ei ole katon elinkaari ja kustannukset huomioiden enää järkevää täsmäkorjata. Vuodot ja kosteusvauriot sisätiloissa ovat hälyyttäviä merkkejä katon kunnosta. Halkeileva huopakate sekä irvistävät saumat vaativat usein myös toimenpiteitä tai jopa koko huopakaton uusimista.

Huopakaton korjaus »

Huopakattoremontti »

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Lue asiakaskokemuksia »

Olemme
tarkastaneet
jo yli 25 000
kattoa

Turvallisuus koostuu useista eri tekijöistä

Työturvallisuus on avainasemassa

Kattotutkan arvot ovat: turvallisesti, keskellä toimintaa, luotettavana kumppanina. Vuosikymmenten ajan olemme olleet turvallisia ja luotettavia kumppaneita asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme, mutta myös turvallinen ja luotettava työnantaja omille työntekijöillemme. Kehitämme jatkuvasti työturvallisuutta, jotta voimme taata, että työntekijämme pääsevät turvallisesti työmaalta kotiin myös tänään ja huomenna.

Lue lisää »

Turvallisuus on ykkösasia

Asiakas- ja asukasturvallisuus

Turvallinen kattotyömaa on turvallinen niin kiinteistölle, asukkaille, ohikulkijoille kuin työntekijöillekin. Kuinka voidaan varmistaa kiinteistön mahdollisimman turvallinen käyttö myös kattotöiden aikana? Miten voidaan varautua taloudelliseen riskiin?

Lue lisää »

Kattotöissä rajataan usein putoamisvaarallinen alue

Turvallisesti keskellä toimintaa

Meillä Kattotutkalla tärkeitä arvoja ovat yrityksen alusta asti olleet turvallisuus, keskellä toimintaa oleminen ja luottamus. Olemme luotettavia kumppaneita asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, mutta myös luotettava työnantaja omille työntekijöillemme.

Heikki Kumpulainen
henkilöstöjohtaja ja työsuojelupäällikkö, Kattotutka Oy

Vesikaton luotettava kumppani

Erityisosaamistamme on kattojen elinkaaren hallinta tarkastuksesta lähtien aina ylläpitoon saakka. Vuosikymmenten aikana meille on muodostunut huippuosaaminen. Meillä on ammattitaitoa kaikkiin eri tilanteisiin, mitä katoilla tulee vastaan. Voimme olla ylpeitä, kun teemme asioita tuolla katoilla oikeilla menetelmillä ja sitä kautta ratkaisemme asiakkaiden ongelmia.

Heikki Lindgren
toimitusjohtaja, Kattotutka Oy

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru