Kattotöiden kilpailutuksissa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin näihin.
Kattotöiden kilpailutuksissa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin näihin.
Oli kyse sitten julkisista hankinnoista tai taloyhtiön kattotöistä, laajasta kattoremontista tai yksittäisestä kattotarkastuksesta, on kilpailutus usein perusteltua. Kilpailutukseen kannattaa paneutua huolella, jotta saadaan mahdollisimman realistiset ja laadukkaat tarjoukset päätöksen teon tueksi.
Ennen kilpailutukseen ryhtymistä on hyvä miettiä, miksi ylipäänsä kilpailutetaan ja mitä kilpailutuksen lopputulokselta toivotaan. Hyvän kilpailutuksen lähtökohtana on useimmiten löytää laadullisesti paras toimija, kokonaisuuden huomioivalla toteutuksella ja kohtuullisella hintatasolla.
Hinta on yksi kilpailuttamisen tärkeistä tekijöistä, mutta ainoana kriteerinä sitä ei kannata pitää. Jos pelkkä hinta ratkaisee kilpailutuksessa, se ei todennäköisesti ole kenenkään etu. Urakoitsijan laatu kärsii, jos kate on yksinkertaisesti liian pieni. Kun laatu ja ja määrä ei vastaa tarjottua, tilajaan etu kärsii.
Hinnoittelu kannattaa ajatella kokonaisuutena pidemmälllä tähtäimellä. Halvin hinta tarjouskilpailussa ei aina kerro koko totuutta, jos pyydettyjä hintoja on esimerkiksi optimoitu ja liiketoiminta perustuu kilpailutuksen ulkopuolisiin lisätöihin tai palveluihin. Tällöin kokonaiskustannukset ovat epämääräiset. Hinnan tulisi olla kohtuullinen, realistinen ja linjassa.
Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.
Miksi ja mitä taloyhtiön hallituksen tulisi tietää vesikatosta? Kuka kävi viimeksi meidän taloyhtiön katolla? Onko katon uusiminen ainoa vaihtoehto? Tarvitseeko uusi katto huoltoa?
Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön hallituksen velvollisuus on huolehtia taloyhtiön kiinteistön kunnossapidosta ja omaisuuden arvon säilyttämisestä. Käytännön tasolla kiinteistön kunnossapitoasioiden organisoinnista huolehtii useimmiten isännöitsijä. Koska vastuu asiassa on kuitenkin lopulta taloyhtiön hallituksella, on jokaisen hallituksen jäsenen hyvä tietää myös vesikaton kunnossapidon peruselementit. Kokosimme tähän artikkeliin kattoalan ammattilaistemme tärkeimmät vinkit taloyhtiön hallituksille.
Luotettava kattourakoitsija huolehtii työturvallisuudesta aina kiitettävällä tavalla. Urakoitsijan valintaan kannattaa paneutua huolella ja arvioida vaihtoehdot useammalta kantilta. Huomioidaanko suunnitelmissa ja käytännön tekemisessä sekä ihmisten että rakenteiden turvallisuus?
Kattotutkalla työmaiden turvallisuus on kaiken toimintamme perusta. Olemme visiomme mukaisesti "Turvallinen kattojen ammattilainen" - vuoden jokaisena työpäivänä, jokaisella kattotyömaallamme ympäri Suomen. Huolehdimme jokaisen kattotyömaamme turvallisuudesta niin asiakkaan, työntekijöiden kuin talon asukkaidenkin näkökulmasta ja aina työkohteen edellyttämällä tavalla.
Vakavaraisena suomalaisena perheyrityksenä Kattotutka on myös taloudellisesti turvallinen valinta eikä riskiä keskeytyvistä työmaista muodostu.
Oikein mitoitettussa kattoremontissa toteutus ja hinta ovat tasapainossa. Optimaalinen hinta saavutetaan mahdollisimman tarkalla lähtötilanteen arvioinnilla, kattotarkastuksella, ammattitaitoisella suunnittelulla sekä tehokkaalla toteutustavalla. Esimerkiksi tavanomainen peltikaton uusiminen ei saisi nousta neliöhinnaltaan useisiin satoihin euroihin. Kokonaishintaa arvioidessa kannattaa katsoa myös itse remonttia pidemmälle, eli pohtia, millä tavalla uusittu katto pidetään kunnossa heti valmistumisesta alkaen?
Lopullinen kustannusarvio ja hinta muodostuvat useista eri tekijöistä. Katon koko, kaltevuus, katemateriaali, toteutustapa, sääsuoja vai ei, läpivientien lukumäärä...