Palvelut / Kattoremontti / Julkiset hankinnat ja kilpailutus

Julkiset hankinnat ja kilpailuttaminen kattotöissä

Kattotöiden kilpailutuksissa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin näihin.

Palvelut / Kattoremontti / Julkiset hankinnat ja kilpailutus

Julkiset hankinnat ja kilpailuttaminen kattotöissä

Kattotöiden kilpailutuksissa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin näihin.

Mikä on kilpailutuksen tavoitteena?

Oli kyse sitten julkisista hankinnoista tai taloyhtiön kattotöistä, laajasta kattoremontista tai yksittäisestä kattotarkastuksesta, on kilpailutus usein perusteltua. Kilpailutukseen kannattaa paneutua huolella, jotta saadaan mahdollisimman realistiset ja laadukkaat tarjoukset päätöksen teon tueksi.

Ennen kilpailutukseen ryhtymistä on hyvä miettiä, miksi ylipäänsä kilpailutetaan ja mitä kilpailutuksen lopputulokselta toivotaan. Hyvän kilpailutuksen lähtökohtana on useimmiten löytää laadullisesti paras toimija, kokonaisuuden huomioivalla toteutuksella ja kohtuullisella hintatasolla.

Peltikatto soveltuu moneen tarkoitukseen
Kokonaiskustannukset haltuun KATTOÄLY®:n avulla

Kiinnitä huomio kilpailutusta suunnitellessa näihin

 • Kilpailutuksen pisteytys (eri osioiden merkitys ja niiden huomioiminen pisteytyksessä ja toteutuksessa)
 • Laadun merkitys ja siihen vaikuttavat tekijät
 • Kohtuullinen ja realistinen hinnoittelu
 • Työ- ja asukasturvallisuus (suunnitelmat, toimintatavat, vahinkohistorian selvittäminen)
 • Urakoitsijan taustat ja historia
  • Resurssien laajuus
  • Ammattitaidon ja luotettavuuden arviointi yrityksen ja työntekijöiden osalta
  • Taloudellinen tilanne
 • Selkeästi määritellyt referenssit, laajuus ja aikajänne suhteessa kilpailutettavaan työhön
 • Projektin suunnitelman ja organisoinnin kuvaus
 • Raportointi ja dokumentointi aina yksittäisestä toimenpiteestä koko asiakassuhteen hoitoon kokonaisuudessaan

Mikä on hinnan merkitys?

Hinta on yksi kilpailuttamisen tärkeistä tekijöistä, mutta ainoana kriteerinä sitä ei kannata pitää. Jos pelkkä hinta ratkaisee kilpailutuksessa, se ei todennäköisesti ole kenenkään etu. Urakoitsijan laatu kärsii, jos kate on yksinkertaisesti liian pieni. Kun laatu ja ja määrä ei vastaa tarjottua, tilajaan etu kärsii.

Hinnoittelu kannattaa ajatella kokonaisuutena pidemmälllä tähtäimellä. Halvin hinta tarjouskilpailussa ei aina kerro koko totuutta, jos pyydettyjä hintoja on esimerkiksi optimoitu ja liiketoiminta perustuu kilpailutuksen ulkopuolisiin lisätöihin tai palveluihin. Tällöin kokonaiskustannukset ovat epämääräiset. Hinnan tulisi olla kohtuullinen, realistinen ja linjassa.

Kattoremonttia lykätään usein turhaan

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Lue asiakaskokemuksia »

Jo yli neljän
miljoonan
kattoneliön
kokemuksella

Vinkit kattoremonttia suunnitteleville taloyhtiö- ja kiinteistöpäättäjille

Miksi ja mitä taloyhtiön hallituksen tulisi tietää vesikatosta? Kuka kävi viimeksi meidän taloyhtiön katolla? Onko katon uusiminen ainoa vaihtoehto? Tarvitseeko uusi katto huoltoa?

Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön hallituksen velvollisuus on huolehtia taloyhtiön kiinteistön kunnossapidosta ja omaisuuden arvon säilyttämisestä. Käytännön tasolla kiinteistön kunnossapitoasioiden organisoinnista huolehtii useimmiten isännöitsijä. Koska vastuu asiassa on kuitenkin lopulta taloyhtiön hallituksella, on jokaisen hallituksen jäsenen hyvä tietää myös vesikaton kunnossapidon peruselementit. Kokosimme tähän artikkeliin kattoalan ammattilaistemme tärkeimmät vinkit taloyhtiön hallituksille.

Katso kaikki vinkit »

ELINKAARIKATTO® – As Oy Pengerkatu, Helsinki

Turvallinen kattoremontti

Luotettava kattourakoitsija huolehtii työturvallisuudesta aina kiitettävällä tavalla. Urakoitsijan valintaan kannattaa paneutua huolella ja arvioida vaihtoehdot useammalta kantilta. Huomioidaanko suunnitelmissa ja käytännön tekemisessä sekä ihmisten että rakenteiden turvallisuus?

Kattotutkalla työmaiden turvallisuus on kaiken toimintamme perusta. Olemme visiomme mukaisesti "Turvallinen kattojen ammattilainen" - vuoden jokaisena työpäivänä, jokaisella kattotyömaallamme ympäri Suomen. Huolehdimme jokaisen kattotyömaamme turvallisuudesta niin asiakkaan, työntekijöiden kuin talon asukkaidenkin näkökulmasta ja aina työkohteen edellyttämällä tavalla.

Vakavaraisena suomalaisena perheyrityksenä Kattotutka on myös taloudellisesti turvallinen valinta eikä riskiä keskeytyvistä työmaista muodostu.

Lue lisää turvallisuudesta »

Turvallisuus on ykkösasia

Kattoremontin kustannusarvio ja hinta

Oikein mitoitettussa kattoremontissa toteutus ja hinta ovat tasapainossa. Optimaalinen hinta saavutetaan mahdollisimman tarkalla lähtötilanteen arvioinnilla, kattotarkastuksella, ammattitaitoisella suunnittelulla sekä tehokkaalla toteutustavalla. Esimerkiksi tavanomainen peltikaton uusiminen ei saisi nousta neliöhinnaltaan useisiin satoihin euroihin. Kokonaishintaa arvioidessa kannattaa katsoa myös itse remonttia pidemmälle, eli pohtia, millä tavalla uusittu katto pidetään kunnossa heti valmistumisesta alkaen?

Lopullinen kustannusarvio ja hinta muodostuvat useista eri tekijöistä. Katon koko, kaltevuus, katemateriaali, toteutustapa, sääsuoja vai ei, läpivientien lukumäärä...

Mistä kattoremontin hinta muodostuu? »

Kattoremontti sääsuojan alla

Trustmary Reviews

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru