Palvelut / ELINKAARIKATTO® / ELINKAARIKATTO® – turvaa ja säästöä pitkällä tähtäimellä

ELINKAARIKATTO® – turvaa ja säästöä pitkällä tähtäimellä

Kattotutka toteutti joensuulaisen kerrostaloyhtiön kattoremontin syksyllä 2022.

Palvelut / ELINKAARIKATTO® / ELINKAARIKATTO® – turvaa ja säästöä pitkällä tähtäimellä

ELINKAARIKATTO® – turvaa ja säästöä pitkällä tähtäimellä

Kattotutka toteutti joensuulaisen kerrostaloyhtiön kattoremontin syksyllä 2022.

ELINKAARIKATTO® kerrostaloyhtiöön Joensuussa

Joensuulaisen kerrostaloyhtiön, As Oy Niskakatu 19, konesaumakatto uusittiin sääsuojan alla syksyllä 2022. Kohteen peltikatto uusittiin ELINKAARIKATTO®-urakkamallilla, jonka myötä säännöllinen ylläpito sovittiin tuleviksi vuosikymmeniksi jo remontin suunnitteluvaiheessa.

Katso lisää referenssikuvia kohteesta »

Peltikattoremontti Joensuun keskustassa, As Oy Niskakatu 19


ELINKAARIKATTO® –
turvaa ja säästöä vesikatolle pitkällä tähtäimellä

Joensuun keskustassa sijaitsevan kerrostaloyhtiön, As Oy Niskakatu 19, yli 60-vuotias peltikatto oli saavuttanut elinkaarensa lopun ja katto aiheutti ongelmia kiinteistölle. Vuonna 2021 taloyhtiössä havaittiin suurempia vesivahinkoja, kun katon saumat eivät enää pitäneet jääpadon aiheuttamaa vesirasitusta.

1960 rakennetun kolmikerroksisen kerrostalon sadevesikouruja oli remontoitu osittain 2006 ja vuonna 2019 katto oli pinnoitettu sekä uusittu kattoturvatuotteita. Muutoin katto oli alkuperäisessä kunnossaan – yli 60-vuotias peltikatto. Katon pinnoitus ei tuonut kuitenkaan tarvittavaa vesitiiviyttä, joten katon uusiminen tuli esille.

– Jälkikäteen ajateltuna remontti olisi kannattanut tehdä aikaisemmin, niin olisi voitu välttyä kalliilta vesivahingoilta, varsinkin, kun vakuutus ei korvaa kattovuotoja, kohteen isännöitsijä Eero Väänänen REIM Isännöinnistä toteaa.

Säännöllisen huollon ja tarkastuksen merkitys nousi esille jo suunnitteluvaiheessa

Jo ennen varsinaisen kattoremontin suunnittelun alkua kävi selväksi taloyhtiön toive, että uusitusta katosta halutaan jatkossa pitää hyvää huolta ja kokonaisuutta ajatellaan sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Toteutusta lähdettiinkin suunnittelemaan alusta asti ELINKAARIKATTO®-urakkamallilla, jossa uusitulle katolle sovitaan säännöllisestä ylläpidosta sekä takuusta heti seuraavalle 25 vuodelle.

Kattotutka vastasi hankkeesta kokonaisuutena aina suunnittelusta toteutukseen. Joensuun Kattotutkan aluepäällikkö Juha Käräjähongan mukaan ELINKAARIKATTO®-malli on pitkällä aikavälillä taloudellinen ja tehokas tapa uusia sekä ylläpitää uusittua kattoa.

– ELINKAARIKATTO®-urakassa suunnittelu saadaan heti alusta alkaen oikeaan suuntaan ja vältetään yli- tai alikorjaaminen. Kun päästään keskustelemaan suoraan taloyhtiön hallituksen kanssa, voimme huomioida heidän tarpeensa mahdollisimman hyvin. Tässä kohteessa suunniteltiin yhdessä toimiva aikataulu, eikä turhaan suunnitteluun ja kokouksiin käytetty ylimääräistä aikaa sekä rahaa.

Suunnittelua helpotti myös se, että kohde oli Kattotutkalle jo entuudestaan tuttu vuonna 2019 tehtyjen kattoturvatuotteiden asennusten myötä. Pari vuotta palvelleet kattoturvatuotteet todettiin edelleen toimiviksi ja ne pystyttiin uudelleen käyttää myös uudella katolla. Näin hankinta oli jo aiemmin tehty ja voitiin säästää kustannuksissa laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä.

Remontti eteni ripeästi sääsuojan alla

Kattoremontti toteutettiin syksyn 2022 aika sääsuojan alla. Näin toteutus ei ollut syksyn epävakaista säistä riippuvainen ja aikataulussa voitiin pysyä. Sääsuoja takasi myös työmaan entistä paremman turvallisuuden niin työntekijöille, kiinteistön käyttäjille ja ohikulkijoille. Keskusta-alueella ja vilkkaasti liikennöityjen katujen varrella toimimisessa työturvallisuuden merkitystä ei voi liiaksi korostaa.

– Päätös kattoremontista tehtiin elokuussa, toteutus aloitettiin syyskuussa ja katto oli valmis marraskuun lopussa. Alku oli jopa liian ripeä, kun ei meinannut keritä rahoituskyselyä tehdä osakkailla, isännöitsijä Väänänen naurahtaa.

Remontti eteni suunnitelman mukaan kokeneen valvojan valvonnassa eikä ylimääräisiä lisätöitä tai kustannuksia tullut, jos ei lasketa remontin aikana tehtyä päätöstä tilata IKIKOURU®-vesikourut. IKIKOURU®-ratkaisu tuo kustannustehokkaasti lisäarvoa erikoisrakenteisille ränneille, jotka muuten ovat vaarassa alkaa ruostua ja vuotaa ennen aikojaan.

– Kuten monessa Joensuun keskustan kerrostalossa, tähänkin kohteeseen asennettiin IKIKOURU®:t, jotka kruunaavat remontoidun vesikaton toimivuuden. IKIKOURU®:lle myönnetään aina myös 20 vuoden materiaalitakuu, aluepäällikkö Käräjähonka toteaa.

Toimiva lopputulos ja huoleton ylläpito

Kaikki osapuolet ovat olleet tyytyväisiä toteutettuun kattoremonttiin. Katto saatiin uusittua sovitussa aikataulussa ja budjetissa. ELINKAARIKATTO®-urakkamallilla myös katon ylläpito ja takuuasiat ovat kunnossa pitkälle tulevaisuuteen.

– Lopputulos on hyvä ja toimiva. Kattovuotoja ei ole ollut ja rännit toimivat hienosti. Mikä tärkeintä, hintalisää perinteiseen kattoremonttiin verrattuna ei ollut ja katto tulee varmasti huollettua säännöllisesti ja asianmukaisella tavalla, isännöitsijä Eero Väänänen muistelee onnistunutta projektia.

– ELINKAARIKATTO® on asunto-osakeyhtiölle loistava ja pitkäaikainen ratkaisu. Isännöitsijälle remontin sujuvuus helpottaa varmasti myös projektin läpivientiä. Säännöllisen tarkastuksen ja huollon merkitystä katon elinkaaren maksimoimiseen ei voi myöskään korostaa liikaa. Hienoa, että se oli taloyhtiölle jo remontin lähtökohtana, Juha Käräjähonka päättää.

Niskakadulla voidaan siis huolettomasti nauttia tulevista vuosikymmenistä uusitun ja säännöllisesti huolletun konesaumakaton alla.

Kattoremontti Joensuu, Niskakatu 19

Kattoremontti Joensuun keskustassa

Katso lisää referenssikuvia kohteesta »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru