Referenssit / Chydenia-talo

Chydenia-talo, Helsinki

Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä

Tiilikaton ja pellitysten uusiminen sekä maalaustyö Chydenia-taloon

Helsingin Töölössä, osoitteessa Runeberginkatu 22-24, sijaitsevan Chydenia-talon katto uusittiin vuoden 2020 alkupuoliskolla osana kiinteistön laajempaa peruskorjausta. Myöhemmässä vaiheessa kesällä 2022 kohteessa suoritettiin maalaustöitä.

Chydenian punatiilinen rakennus kuuluu olennaisena osana Runeberginkadun maisemaan. Kauppakorkean rahoituslaitoksen talo eli Chydenia rakennettiin alun perin Töölön tyttönormaalilyseoksi vuonna 1923. Kauppakorkeakoulun käyttöön rakennus siirtyi 1960-luvun lopussa. Peruskorjauksen myötä vanha rakennus sai uuden elämän ja säilyi opetuskäytössä Helsingin aikuisopiston tullessa kohteeseen käyttäjiksi.

Pyydä tarjous kattoremontista

Kattotyöt Uusimaa:

Kattotutka Helsinki
010 680 4001 Tutustu palveluihimme »

Chydenia-talo, Helsinki

Kattoremontti toteutettiin vuoden 2020 alussa

NCC Suomi Oy aloitti Chydenian peruskorjauksen keväällä 2019. Remontin myötä myös vesikatolta löydettiin vuotoja. Kattotutka toteutti katolle vesikaton kuntotarkastuksen syksyllä 2019. Tarkastuksen pohjalta kohteen omistaja erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt päätti uusia rakennuksen vesikaton muun peruskorjauksen yhteydessä. Kattotutka valittiin hankkeen vesikattourakoitsijaksi loppuvuodesta 2019.

Alkuvuodesta 2020 alkaneeseen kattoremonttiin kuului vanhan vesikatteen purku, kosteusvauriokorjauksia, uusien vesikaton alusrakenteiden tekoa ja uuden tiilikaton sekä siihen liittyvien pellitystöiden rakentaminen. Vesikaton uusiminen toteutettiin sääsuojan alla kolmessa lohkossa ja korjaustyöt valmistuivat toukokuussa 2020.

Projektin erityispiirteinä olivat mm. kiireinen rakentamisaikataulu sekä hyvin vaativia yksityiskohtia sisältävät pellitystyöt. Suojeltavaksi merkityn vesikaton osalta myös Helsingin kaupunginmuseon kanta tuli ottaa huomioon projektissa. Museon toiveesta esimerkiksi pellitystyöt tehtiin sinkityllä pellillä, joka maalataan (eikä käytetä värivalmista peltiä). Lisäksi museo ehdotti, että torniosa paikkakorjattaisiin ja maalattaisiin, eikä rakennettaisi täysin uudelleen.

 

Maalaus kesällä 2022

Kesällä 2022 ajankohtaiseksi tulivat sinkittyjen peltiosien ja tornin maalaustyöt. Maalaukset aloitettiin kesäkuun alkupuolella ja työ valmistui elokuun alkuun mennessä.

Huolellisen pesun, puhdistuksen ja pohjatöiden jälkeen pohjamaalaus suoritettiin Eskaron Ritari ruosteenestopohjamaalilla ja pintamaalaus kahteen kertaan Rk peltikattomaalilla. Erityisesti reuna-alueiden maalaustyö vaati tarkkaa ja varmaa köysityöskentelyä kattomaalareilta. Reuna-alueiden alapuoliset pellitykset ja tornin maalaustyö toteutettiin nostintyönä.

Upeasta lopputuloksesta suuri kiitos kuuluu taitaville kattomaalareillemme. Heidän työnjälkeä kelpaa todellakin ihailla.

 

Huom! Sivulla olevat referenssikuvat ovat maalauksen jälkeen syksyltä 2022, eli pari vuotta toteutetun kattoremontin jälkeen.

 

Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, Chydenia-talo Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, Chydenia-talo Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, Chydenia-talo Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, Chydenia-talon yksityiskohta Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, Chydenia-talon yksityiskohta Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, Chydenia-talo Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, Chydenia-talo Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, ilmakuva Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, ilmakuva Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, ilmakuva Arvokiinteistön kattoremontti ja maalausurakka Helsingissä, ilmakuva

Kattoremontit valtakunnallisesti jo vuodesta 1993

Kun täsmäkorjaukset eivät enää riitä on katon uusiminen, eli kattoremontti, ajankohtainen. Ennen remontin varsinaista suunnittelua katolle kannattaa teettää puolueeton kattotarkastus. Kattotarkastuksen pohjalta luotettava kattourakoitsija pystyy kertomaan jo etukäteen, millainen ratkaisu olisi kestävin ja kustannustehokkain juuri teidän katollenne.

Helsingin toimipisteestä löytyy mittava kokemus erilaisista kattoremonteista niin pelti-, huopa- kuin kuparikatoillekin. Saumapeltikatolle ja huopakatolle kattoremontti voidaan totetuttaa myös ylivertaisella 25 vuoden täystakuulla ELINKAARIKATTO® -palveluna.

Tutustu kattoremontteihin tarkemmin »

Konesaumattupeltikatto on oikein hoidettuna pitkäikäinen
Kattopalvelut Porvoo – Porvoon raatihuoneen maalaus

Peltikaton maalaus pidentää katon elinkaarta

Suomessa peltikatto altistuu hyvin erilaisille sääolosuhteille ja jos maalipintaan tulee syystä tai toisesta vaurioita, alkaa korroosion kehittyminen peltikatteessa. Jos katolla ei ole säännöllistä kattohuoltoa, pääsee pelti helposti ruostumaan ja voi kulua puhki jopa muutamassa vuodessa.

Peltikaton maalaus kannattaakin suorittaa ajoissa, sillä huoltomaalauksen ansiosta muutoin ehjän katteen elinkaarta on mahdollista jatkaa jopa 15 vuotta.

Tutustu katon maalaukseen tarkemmin »

Kattotyöt monipuolisesti Helsingissä

Palvelukonseptimme kolme askelta vesikaton hyvinvointiin ovat ​​​kattotarkastukset, katon korjauksetja kattohuollot. Tarkastamme, korjaamme ja huollamme asunto- ja kiinteistöyhtiöiden sekä julkisten rakennusten katot katemateriaalista ja kattotyypistä riippumatta.

Kattoremontit onnistuvat myös ylivertaisena ELINKAARIKATTO® -palveluna, johon sisältyvät kattotarkastus, remontin suunnittelu, toteutuksen sekä ylläpito 25 vuodeksi.

Kiinteistöjen ja taloyhtiöiden monipuoliset kattotyöt Helsingissä ja koko Uudenmaan alueella hoitaa Kattotutka Helsinki.

Tutustu koko palvelutarjontaamme Helsingissä »

Alumiininpintainen huopakatto Kalasataman korttelitalossa Helsingissä
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru