Palvelut / Tarkastus / Aurinkopaneelit katolle

Aurinkopaneelit katolle – huomioi nämä ennen asennusta

Huomioi katon nykytilanne, kyseiselle katolle suosiollinen asennustapa ja katon turvallisuus ennen aurinkopaneelien asennusta.

Mitä taloyhtiön tai kiinteistön katolla tulisi huomioida ennen aurinkopaneelien asennusta?

Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja kokonaiskustannuksiltaan useimmiten kustannustehokas tapa parantaa taloyhtiön tai kiinteistön energiatehokkuutta. Aurinkopaneelit asennetaan usein kiinteistön katolle, joten ennen asennusta tulee varmistaa, että kyseinen katto soveltuu aurinkopaneelien asennukselle.

Avainasemassa ovat katon perusteellinen tarkastus ja mahdollisten ongelmien korjaaminen tai jopa katon uusiminen ennen aurinkopaneelien asentamista. Huomio kannattaa kiinnittää myös aurinkopaneelien asennukseen kattoa rasittamattomilla tavoilla sekä katon turvallisuuteen, jotta katon käyttö ja huolto on mahdollisimman turvallista myös asennuksen jälkeen.

Katon tarkastus ennen aurinkopaneelien asennusta
Jokaisen taloyhtiön katolle tulisi olla kunnossapitosuunnitelma seuraavan viiden vuoden ajalle, ja kustannuksia tulisi tarkastella pidemmällä aikavälillä.

Hanki todellinen tieto katon nykytilanteesta

Milloin katto on viimeksi tarkastettu? Onko katolla vuotoriskejä, jotka olisi syytä korjata ennen paneelien asentamista? Katon nykytilanne ja arvioitu käyttöikä tulisi aina tarkastaa ennen aurinkopaneelien asentamista vesikatolle. Kun katto on kunnossa ja säännöllisessä huollossa, voidaan katon käyttöikä ja näin ollen myös aurinkopaneelien arvioitu hyöty maksimoida.

Todellinen tieto katon kunnosta saadaan ainoastaan asianmukaisella kattotarkastuksella. Tarkastuksen perusteella tiedetään tarvitaanko katolla korjaustoimia tai jopa koko katon uusimista ennen aurinkopaneelien asentamista. Jos vesikatto joudutaan yllättäen uusimaan paneelien asennuksen jälkeen, kustannukset ovat tietenkin suuremat ja taloudellinen hyöty aurinkopaneeleista voi jäädä saamatta.

Lue lisää katon kuntotarkastuksesta »

Huomioi katto aurinkopaneelien asennuksessa

Kun aurinkopaneelit halutaan asentaa katolle, tulee varmistaa, ettei asennus vahingoita vesikattoa. Erityishuomio tulisi kiinnittää siihen, ettei katolle lisätä vuotoriskejä esimerkiksi katon läpi tehtävillä kiinnityksillä.

Kokemus vesikatoista, niillä liikkumisesta sekä niissä käytetyistä materiaaleista on tärkeässä asemassa onnistuneessa aurinkopaneelien asennuksessa katolle. Jokainen vesikatto on yksilöllinen ja sen erityispirteet olisi otettava huomioon asennuksen suunnittelussa sekä asentaessa. Kattoammattilaisen konsultaatiota kannattaa harkita suunnitteluvaiheessa, jotta ylimääräisiltä ongelmilta voidaan välttyä.

Huopakattoremontti Jokiniemen koulu, Vantaa
Lumiesteet peltikatolla

Kattoturvatuotteet kuntoon ennen asennusta

Ennen aurinkopaneelien asennusta tulisi varmistaa, että katon turvavarusteet ovat kunnossa. Asianmukaisilla kattoturvatuotteilla voidaan taata, että aurinkopaneelien asennukset katolla voidaan tehdä turvallisesti. Toisaalta turvavarusteilla pidetään huoli, että katolla pystytään suorittamaan huoltotoimenpiteitä myös paneelien asennuksen jälkeen. Säännöllisen kattohuollon merkitystä katon elinkaaren saavuttamiseksi ei voi liiaksi korostaa. Huollon tarve ei vähene aurinkopaneelien asennuksen myötä, mutta huoltojen tekeminen voi olla merkittävästi haasteellisempaa.

Vesikatoilla työskennellään aina vaarallisissa olosuhteissa, mikä tulisi ottaa huomioon työn suunnittelussa. Turvallisuuden laiminlyönti voi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita niin katolla työskenteleville henkilöille kuin sivullisille ohikulkijoillekin tai kiinteistön käyttäjille.

Lue lisää kattoturvatuotteista »

Kuusamon Prisma – katto valmiina aurinkopaneelien asennukseen

Kuusamon Prisman yli 20 vuotta vanha katto uusittiin, jotta aurinkopaneelit saadaan asennettua kestävästi ja turvallisesti.

– Prisma Kuusamon katolla on jo 350 aurinkopaneelia ja ensi kesänä on tarkoitus tuplata tämä määrä, kertoo Koillismaan Osuuskaupan talousjohtaja Esa Niinisalo.

Aurinkopaneelien asentaminen vaatii kuitenkin kunnollisen katon. Ammattilaisten onkin syytä tarkistaa katon kunto ennen paneelien asennusta. Tämä ohje pätee kaikkiin kattovarustuksiin.

Tutustu kohteeseen tarkemmin »

Kuusamon Prisman kattoremontti ennen aurinkopaneelien asennusta

Missä kunnossa teidän kattonne on?

 

Asiakkaitamme ovat mm. taloyhtiöt, kiinteistöyhtiöt, seurakunnat, kaupungit ja kunnat. Osaamiseemme luottavat vahvasti useat isot kiinteistöalan tunnetut toimijat.

Tutustu referensseihimme »

Olemme
tarkastaneet
jo yli 25 000
kattoa

Millainen kattotarkastus meidän katolle?

PTS-kartoitus tuo esiin katon korjaus tarpeet 0-5 vuodelle
Vesikaton PTS-kartoitus

Vesikaton PTS-kartoitus selvittää vesikaton, sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden huolto- ja korjaustarpeet seuraavien viiden (5) vuoden ajalle. Se on paras työkalu vesikaton ylläpidon suunnitteluun!

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Tarkastus on katon ylläpidon perusta
Vesikaton kuntotarkastus

Vesikaton Kuntotarkastus on tarkastuksiin erikoistuneiden kuntotarkastajien suorittama toimenpide. Se perustuu pääosin pintapuolisiin, mutta myös pienimuotoisesti rakenteisiin kohdistuviin, rakenteita rikkomattomiin tarkastusmenetelmiiin.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Tasakaton SLD-tarkastus
Tasakaton SLD-tarkastus

Tasakaton vuotojen paikannus täsmällisesti rakenteita rikkomatta. SLD-tarkastuksen saat Suomessa vain kattoalan todelliselta ammattilaiselta, Kattotutkalta.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Kattotarkastaja pystyy paikantamaan vuodon tarkasti
Vesikaton vuototarkastus

Kattotarkastajan suorittama vesikaton vuototarkastus ja akuutti paikka onnistuu kaikille katemateriaaleille ja kattotyypeille. Vuototarkastuksesta laaditaan aina selkeä kuvallinen raportti sekä ehdotukset jatkotoimenpiteistä.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Yläpohjan tarkastus
Yläpohjan talvitarkastus

Yläpohjan talvitarkastuksella selvitetään yläpohjan kunto ja mahdolliset ongelmakohdat ratkaisuehdotuksineen. Ongelmia voivat olla mm. lämpövuodot, jotka aiheuttavat jään muodostumista sekä energiahukkaa.

Lue lisää »Pyydä tarjous »

Trustmary Reviews

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin sekä siirrämme tietoja EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, mikäli annat tälle suostumuksen klikkaamalla "Hyväksy". Lisätietoa

Google
Kävijäseuranta ja tiedonkeruu markkinointiin
Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Microsoft
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Serviceform
Asiakaspalvelu- ja chatbot-palvelu
Hyväksy
Kiellä
Peru